Plajele neștiute de lângă Vama Veche. Locurile de o frumusețe remarcabilă

de: Stan Nicu
20 07. 2020

Românii care visează la o vacanţă exotică, dar vor să nu se deplaseze prea departe de casă, au câteva locuri disponibile chiar la Marea Neagră. Sunt în apropiere de Vama Veche şi, deşi neamenajate, frumuseţea peisajului şi limpezimea apei cuceresc pe viață pe orice turist.

Plajele necunoscute de lângă Vama Veche. Locurile sunt de o frumusețe remarcabilă

O primă destinație exotică este Bolata. Aceasta este situată la 57,1 km de Vama Veche. Este un golfulet pitoresc inconjurat de roci înalte, ce formează în mare peșteri numai bune de explorat. Este singura plajă cu nisip din regiunea Kaliakra. Plaja beneficiază de un dig mic pe care acostează zilnic pescarii, dar unde pot ajunge și bărcile și iahturile turiștilor.

Durankulak este situată la 11 km de Vama Veche. Foarte aproape de granița bulgărească se întinde o plajă lungă de aproape 10 kilometri. Frumusetea locului este completata de nisipul amestecat cu scoici, cochilii de rapane, alge marine aduse de mare. Langa plaja se afla lacul cu acelasi nume. Este unul din cele mai importante și bine conservate eco-sisteme din țara vecină, Bulgaria.

Durankulak este situată la 11 km de Vama Veche

Tyulenovo este amplasată într-un sat cu 50 de locuitori

Tyulenovo este localizată la 39 km de Vama Veche. Aceasta se afla într-un sat izolat, cu mai puțin de 50 de locuitori. Țărmul este stâncos, nu beste nisip, însă apa are culoarea smaraldului. Este locul perfect pentru cliff jumping. Aici se ajunge trecând granita la Vama Veche și mergându-se spre Shabla. De acolo, se va urma direcția Kavarna.

Ultima, dar nu și cea din urmă destinație exotică este Russalka, care este situată la 50 de km de Vama Veche. Statiunea Ruslaka se regăsește într-o pădure de stejar din rezervatia naturala “Tauk liman” (“Golful pasarilor”) si 90 km in Nord-Estul orașului Varna. În apropiere se află celebrele rezervații naturale și istorice “Ialata” si “Cap Caliacra”. Aici se regăsesc specii vegetale rare, foarte multe păsări, precum și monumente arheologice ce au vechime de mii de ani.