Plaja unică din lume care este adorată de sute de mii de români. Toți merg acolo, e comoara de lângă România

de: Sabina Anastasia
23 06. 2023

Ai auzit vreodată despre plaja unică din lume care este adorată de sute de mii de români? În sezonul estival, este foarte aglomerată. Mulți turiști aleg să își petreacă zilele libere în această destinație pur și simplu impresionantă. Este considerată o comoară. Nu e deloc dificil să ajungi aici. FOTO

Plaja unică din lume care este adorată de sute de mii de români

În trecut, era doar un golf obișnuit și destul de retras, dar datorită carierei care extrage marmură chiar deasupra plajei, a devenit exotică. Nisipul s-a amestecat cu pietricele de marmură, iar linia de coastă a devenit complet albă, impresionând sute de mii de români care aleg să își petreacă vacanța pe insula ce pare a fi tropicală.

Plaja de marmură, cunoscută și sub denumirea de „Plaja Marmaros”, este una dintre cele mai frumoase atracții turistice ale insulei Thassos, situată în nordul Mării Egee, în Grecia. Este unică datorită faptului că nisipul său este alb și foarte fin, oferind tuturor turiștilor experiențe unice în zonă.

Caracteristica distinctivă a plajei de marmură este nisipul său cristalin, care este compus în principiu din particule fine de marmură, potrivit specialiștilor, și are o textură netedă. Acest aspect deosebit face ca apa să aibă o nuanță turcoaz, creând astfel un peisaj pitoresc și atrăgător pentru toți românii care aleg să își organizeze vacanța aici.

Cum poți să ajungi la plaja de marmură de pe insula Thassos

Plaja este situată în apropierea satului Skala Prinou, la aproximativ 12 km vest de capitala insulei, Limenas (sau Thassos Town, așa cum mai este cunoscut orașul). Plaja din Grecia poate fi accesată foarte ușor, parcurgând un drum asfaltat care duce până în apropierea acesteia. Există inclusiv locuri de parcare disponibile pentru călători.

În zona plajei de marmură, există facilități turistice precum taverne, baruri și locuri de închiriat umbrele și șezlonguri, astfel încât vizitatorii să se poată bucura de confort și relaxare pe tot parcursul concediului. De asemenea, este important de menționat că plaja este organizată și curată, iar apa este potrivită chiar și pentru înot.

Datorită popularității sale, în special în sezonul estival, plaja de marmură poate fi destul de aglomerată, astfel încât, dacă vrei să eviți mulțimea de turiști, este bine să ajungi aici în afara orelor de vârf sau primăvara/toamna. Indiferent de sezonul în care alegi să o vizitezi, plaja de marmură din Thassos nu te va dezamăgi. Aici te poți delimita de toată agitația orașului și te poți bucura de frumusețea naturală a regiunii.