Plaja roșie, locul unic în lume care atrage din ce în ce mai mulți turiști. Unde se află și de ce arată așa

Plaja roșie, locul unic în lume care atrage din ce în ce mai mulți turiști. Unde se află și de ce arată așa
Plaja Roșie, una din minunile naturale ale lumii

Pentru turistul avid de peisaje spectaculoase o plajă din China ar putea să fie un astfel de loc. Este situată într-o zonă enormă de pe malul râului Liaohe din provincia Liaoning, din China. Plaja Roșie, așa cum este ea cunoscută, este un peisaj extrem de spectaculos. Zona este recunoscută ca fiind una din marile minuni ale naturii.

Plaja roșie din China, una din minunile naturale ale lumii

Una dintre cele mai rare obiective turistice din lume este Plaja Roșie Panjin din China. Aceasta se află într-o zonă umedă enormă de pe malul râului Liaohe din provincia Liaoning. Această rezervație naturală de 132 de kilometri pătrați găzduiește peste 260 de specii de păsări, alte 399 de specii de animale și, desigur, un peisaj aproape ireal.

Pata uimitoare purpurie seamănă cu vasele de sânge și venele din corpul uman. Culoarea roșie bogată provine dintr-o plantă numită seepweed. Cunoscut științific sub numele de Suaeda salsa, ciclul său de viață începe în aprilie sau mai. Această specie este una dintre cele mai rare forme de plante din lume, deoarece nu își schimbă deloc culoarea.

Din 1988, guvernul chinez a protejat strict Plaja Roșie. Zona este închisă publicului, cu excepția unei secțiuni care include un trotuar de 2.000 m. Cu toate acestea, Plaja Roșie este importantă și pentru oameni. Solul excelent favorizează creșterea orezului cu bob scurt și a lăstarilor de bambus. Hârtia este produsă din stuful care prosperă aici.

Plaja Roșie se află lângă al treilea cel mai mare zăcământ de petrol din China. În ultimii guvernul a depus eforturi considerabile pentru a preveni poluarea industrială și, implicit, deteriorarea ecosistemul. Se află lângă orașul Panjin, la doar 30 km distanță și este un site spectaculos de vizitat.

Specii unice în lume. Peisajul este spectaculos

Tot aici, pe Plaja Roșie, se găsește o altă zonă unică care dă senzația unei coroane imense. Ecosistemul a creat o adevărată deltă, care a devenit oarecum un sanctuar pentru păsări și pentru alte specii, precum berzele albe și pescărușii cu cioc negru.

Este, de asemenea, o zonă unde păsările care migrează din Asia de Est în Australia, se regăsesc în număr mare. Abundența zonei umede în pești și crabi, dar cel mai important, împrejurimile sale fac din Plaja Roșie atât o escală perfectă, cât și o reședință pe termen lung pentru diferitele specii de păsări migratoare.

La Plaja Roșie din Panjin turiștii pot ajunge cu autobuzul sau trenul, în funcție de locul în care se află în China continentală. Cel mai bun moment pentru a vedea Plaja Roșie este în octombrie. Dacă se merge prea devreme, Suaeda nu va fi la fel de roșie și, dacă e ajunge prea târziu, este posibil să nu mai ofere același tablou spectaculos.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI