23 feb. 2024 | 13:40

Plaja cu cel mai fin nisip de pe litoralul României. Va fi deschisă publicului din vară

Diverse
Plaja cu cel mai fin nisip de pe litoralul României. Va fi deschisă publicului din vară
Plaja cu cel mai fin nisip de pe litoralul României. Va fi deschisă publicului din vară

Vești bune pentru iubitorii de mare și distracție. Autoritățile au anunțat că se va deschide o nouă plajă în România, cu cel mai fin nisip de până acum. Din vară va fi disponibilă și are o suprafață surprinzătoare, care va găzdui un număr mare de persoane.

O nouă plajă în România

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet, a anunțat recent o veste extraordinară pentru iubitorii de plajă și vacanță, marcând începutul unei noi era pe litoralul românesc. Prin intermediul platformei sale de socializare, Facebook, ministrul Fechet a făcut publică inaugurarea unei plaje noi la Eforie Sud, eveniment care a stârnit interesul și entuziasmul celor pasionați de frumusețile litoralului nostru.

Această plajă proaspăt deschisă se remarcă prin dimensiunile sale impresionante și calitatea excepțională a nisipului. Întinzându-se pe o suprafață de nu mai puțin de 23 de hectare, această nouă atracție turistică impresionează prin prezența celui mai fin nisip întâlnit pe întregul litoral românesc.

Sub denumirea simplă de „Noua plajă pe litoralul românesc”, această destinație promite să ofere experiențe de neuitat, având o lungime de aproximativ șase kilometri și o lățime de peste o sută de metri. Construcția acesteia a implicat un efort considerabil, fiind necesară utilizarea a peste trei milioane de metri cubi de nisip extras din adâncurile mării.

Vezi și: Plaja nouă de pe litoralul românesc. Anunțul oficial: ‘Am reușit’

Cu toate acestea, procesul de amenajare a întâmpinat unele obstacole pe parcurs. Experții implicați în proiect au descoperit o epavă, ceea ce a necesitat investigații suplimentare și măsuri speciale de precauție pentru protejarea patrimoniului subacvatic.

În plus, a fost esențială luarea unor măsuri adecvate pentru protejarea unei specii de scoici, demonstrându-se astfel un angajament serios față de conservarea mediului înconjurător.

Cu toate acestea, întrebarea principală a rămas: vor putea turiștii să se bucure de această plajă minunată în sezonul estival? Răspunsul, conform ministrului Fechet, este afirmativ. Astfel, se deschide un nou capitol în povestea litoralului românesc, iar turiștii sunt așteptați să descopere și să se bucure de frumusețile oferite de această plajă uluitoare în timpul verii viitoare.

„Sunt gata lucrările pentru Lotul 4 – Agigea și Lotul 5 – Eforie, din cadrul proiectului de reducere a eroziunii costiere și extinderea plajelor din sudul litoralului românesc.

Scopul proiectului este adaptarea la schimbările climatice, protejarea țărmului de eroziune, revigorarea ecosistemului marin, protejarea biodiversității și dezvoltarea durabilă a litoralului românesc.

„Și aici, vor putea face plajă și pe această suprafață. Noi sperăm să facă și pe șezlong, și pe nisip”, a declarat Mircea Fechet.”, a scris Mircea Fechet în postarea sa.

Cele mai frumoase plaje din România

Plajele din România au devenit sinonime cu relaxarea, frumusețea naturală și atmosfera plăcută de vară. De-a lungul litoralului Mării Negre, țara noastră oferă o diversitate de plaje care să satisfacă toate preferințele și dorințele, de la cele sălbatice și liniștite, la cele pline de viață și vibrante.

Citește și: Plajele din Turcia unde în noiembrie se face plajă. Mulți români merg aici în vacanță

Plaja Vadu Plaja Vadu este un adevărat colț de paradis, reprezentând una dintre cele mai fermecătoare plaje din România. Situată la aproximativ 5 kilometri distanță de sat, plaja este adorată în special de cei care caută liniște și natură autentică. Cu un nisip fin alb, ape albastre cristaline și un peisaj sălbatic presărat cu scoici și melci, plaja Vadu te îmbie la relaxare și contemplare într-o atmosferă de poveste.

Plaja Sulina Cu cel mai fin nisip din România, Plaja Sulina se distinge ca o destinație unică și pitorească. Amplasată la doar 2 kilometri distanță de orașul Sulina, această plajă face parte din biosfera Deltei Dunării și emană un farmec aparte datorită istoriei sale maritime și simbolurilor sale culturale, precum farul emblematic al orașului.

Plaja Mamaia Nord Dacă ești în căutarea unei plaje recunoscute pentru viața sa de noapte vibrantă și facilitățile de lux, Mamaia Nord este alegerea perfectă pentru tine. Deși aglomerată, plajele din Mamaia Nord rămân curate și frumoase, fiind în permanență întreținute. Aici poți găsi o varietate de hoteluri, restaurante, cluburi și resorturi de lux, oferind o atmosferă relaxantă și confortabilă pentru turiștii care doresc să se răsfețe.

Plaja Năvodari Plaja Năvodari este una dintre destinațiile preferate pe litoralul românesc, oferind o atmosferă relaxantă și distractivă în același timp. Cu o plajă lungă și aproape sălbatică, nisip fin și apă limpede, Năvodari este alegerea ideală pentru turiștii în căutare de relaxare și distracție în timpul verii.

Unde ne petrecem vacanțele de vară

Plaja Sfântu Gheorghe Situată în Delta Dunării, Plaja Sfântu Gheorghe este o adevărată bijuterie ascunsă, oferind o atmosferă de liniște și sălbăticie în mijlocul naturii neatinse. Cu nisip fin alb și apă limpede, plaja atrage turiști dornici să se bucure de frumusețea unică a Deltei Dunării și de spectacolul vărsării Dunării în mare.

Te-ar putea interesa și: Cele mai frumoase muzee din Bucureşti. Nu ai voie să le ratezi, te duc imediat în altă lume. Surpriză la locul al doilea!

Plaja Olimp, situată într-o perioadă de transformare, revine triumfătoare în topul destinațiilor preferate de pe litoralul românesc. Cu o nouă imagine, plaja Olimp a devenit o stațiune de lux, atrăgându-i pe turiști cu aerul său aerisit, atmosfera liniștită și serviciile variate, toate înconjurate de nisip fin și apă curată.

Nisipul auriu și delicat al acestei plaje se întinde pe o suprafață generoasă, oferind turiștilor oportunitatea de a se relaxa pe șezlonguri sau prosoape, sub razele blânde ale soarelui. Apa Mării Negre, adesea calmă în această zonă, creează condiții ideale pentru înot, fiind astfel potrivită pentru familii și copii.

Pentru cei care doresc să redescopere frumusețea plajelor românești, plaja Olimp se dovedește a fi o alegere excelentă, cu facilități și servicii la standarde înalte, gata să ofere o experiență memorabilă de vacanță.

Plaja Eforie este una dintre cele mai populare destinații de pe litoralul românesc al Mării Negre, situată în pitorescul oraș Eforie, la doar 33 de kilometri distanță de faimoasa stațiune Mamaia. Eforie este recunoscut pentru stațiunile sale balneare și pentru plajele sale frumoase.

Nisipul său fin, apele limpezi și atmosfera relaxantă fac din Plaja Eforie un loc ideal pentru a te bucura de o zi la plajă. Cu șezlonguri disponibile pentru închiriat și o varietate de restaurante și baruri, turiștii au oportunitatea să savureze mâncare și băuturi într-un mediu plăcut și relaxant.

Această plajă este o opțiune excelentă pentru cei care caută un loc liniștit, unde să se relaxeze la sunetul delicat al valurilor, oferind o atmosferă de neegalat și ocazia de a crea amintiri de neuitat pe malul Mării Negre.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
„O suspectam pe soția mea de infidelitate, dar ce am aflat a fost mult mai rău”. Un bărbat a fost în stare de șoc când a descoperit adevărul
Click.ro
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au luat-o în seamă. Ce au descoperit după i-a șocat: „Un coșmar”
Digi24
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o sumă mare în cont și i-au furat 140.000 €
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
Ce pește e indicat în ziua de Florii. Recomandare pentru cei care au postit
EVZ.ro
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews
Capcana legată de BANII DE PENSIE. Abia acum s-a aflat ce se poate întâmpla
Capital.ro
Jobul plătit cu peste 2.000 de euro în România, ocolit de tineret: "Ai pauze de masă, de țigară și cafea, dar muncește și fii serios"
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
A început PLATA PENSIILOR, se DAU și în WEEKEND! ANUNȚUL Poștei
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin. S-a căsătorit și pare mai fericit ca niciodată
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro