Plăcinte cu legume la tigaie gata în 2 minute. Sunt pufoase şi aromate. Toţi te vor lăuda
Plăcinte cu legume la tigaie gata în 2 minute. Le poți servi atât sub forma unui desert, cât și sub forma unui fel de mâncare consistent. Toată lumea se va ridica mulțumită de la masă. Este preparatul care te salvează din încurcătură când știi că urmează să primești musafiri într-o perioadă scurtă de timp.
Plăcinte cu legume la tigaie gata în 2 minute
Cea mai bună plăcintă cu legume. Plăcintele cu legume sunt foarte echilibrate nutrițional. Ele pot fi consumate ca desert, precum și la cină, alături de garnituri sau sosuri savuroase. Dacă nu îți plac alimentele dulci, acest fel de mâncare s-ar putea să devină unul dintre preferatele tale. Îl poți transforma într-o gustare delicioasă doar ținând cont de preferințele tale.
Pentru o plăcintă cu legume gustoasă, îți recomandăm să ai în vedere cât de consistentă vrei să fie. Încearcă să eviți legumele care nu sunt de sezon sau care știi că îți pică greu la stomac. În această perioadă a anului, poți prepara plăcintă cu morcov, ardei capia și ceapă verde. Aceasta din urmă va oferi un strop de prospețime mâncării.
Ai grijă ca ingredientele pe care le folosești să fie cât se poate de sănătoase. La o plăcintă este important și gustul, dar și textura. Evită să folosești în compoziția pentru plăcinte produse nesănătoase sau bogate din punct de vedere caloric.
În rândurile de mai jos îți vom explica cum poți să prepari plăcinte cu legume la tigaie, pas cu pas. Rețeta este foarte simplă. Dacă vei respecta indicațiile oferite, rezultatul va fi unul savuros. Plăcintele cu legume vor fi gata în două minute.
Cum prepari plăcinte cu legume la tigaie
Ingrediente:
- 1 morcov;
- 6 cepe verzi;
- 2 ardei capia;
- 900 g/ 6 căni de făină;
- 2 căni de lapte cald;
- 1, 5 căni de apă caldă;
- 1,5 linguriță de sare;
- 1 pachet de drojdie uscată;
- ½ cană ulei de măsline;
- ulei de floarea-soarelui.
Mod de preparare:
- Se spală și se taie morcovul, ceapa verde și ardeiul capia.
- Se pun legumele într-un vas încăpător.
- Se adaugă sare, în funcție de gust și preferințe.
- Se adaugă drojdia, laptele, apa și făina.
- Se frământă compoziția, adăugând treptat uleiul de măsline.
- Se lasă aluatul la crescut.
- Se împarte aluatul în opt părți egale.
- Se întinde ușor cu sucitorul de lemn fiecare bucată de aluat până ia forma unei plăcinte rotunde.
- Se pune puțin ulei de floare-soarelui într-o tigaie și se încinge.
- Se prăjește plăcinta cu legume pe ambele părți până se rumenește.
Citește și: Plăcinta ciobanului, cea mai simplă rețetă. Cum prepari acest fel culinar delicios
Plăcintele cu legume pot fi servite calde sau reci. Se pot mânca în forma în care au fost gătite sau în combinație cu diverse sosuri sau garnituri ușoare, precum piure de cartofi, salată de varză sau brânzeturi. Poftă bună!