Plăcintă cu mere ca la bunica acasă. Ingredientul secret pentru un gust ca în copilărie
Plăcintă cu mere ca la bunica acasă. Plăcinta cu mere este desertul perfect și iubită de foarte multă lume. Rețeta este una ușoară, transmisă din generație în generație, făcută exact ca la bunica acasă. Care este secretul celei mai bune plăcinte cu mere, află în rândurile următoare.
Plăcintă cu mere ca la bunica acasă. Cum trebuie să o prepari
Plăcinta cu mere ne duce cu gândul la copilărie, la momentele în care bunica ne pregătea cel mai gustos desert și abia așteptam să-l gustăm. Pentru a prepara desertul copilăriei, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:
Pentru compoziție:
- două kilograme de mere
- 60 grame de nuci
- o coajă rasă de la o lămâie
- esență de vanilie
- o linguriță de scorțișoară
- 200 grame de zahăr
Petru blat veți avea nevoie de:
- jumătate de kilogram de făină
- două plicuri de zahăr vanilat
- 125 de grame de zahăr praf
- 180 grame de untură
- două ouă
- două linguri de smântână
- un praf de sare
Rețeta originală conținea untură, deoarece aceasta îi va oferi o textură fragedă aluatului. Rețeta este una destul de simplă și vă trebuie în jur de o oră pentru a o finaliza.
Plăcinta cu mere ca la bunica acasă. Mod de preparare
Vom începe cu aluatul prăjiturii. Avem nevoie de un bol în care amestecăm toate ingredientele. Este important să nu frământați foarte mult aluatul, deoarece după coacere se va obține un aluat tare. Împărțiți aluatul în două jumătăți egale, apoi împachetați-le fiecare într-o folie alimentară, lăsându-le la frigider timp de o oră.
Pentru umplutură, spălați foarte bine merele și îndepărtați coaja. Dacă doriți, puteți rade merele cu tot cu coajă. Apoi, adăugați esența de vanilie. Nucile vor fi rumenite într-o tigaie, apoi tocate mărunt cu ajutorul unui cuțit. De asemenea, puteți da nucile și prin mașina de tocat carne. Dacă faceți acest lucru, ele vor deveni mult mai fine și nu vor fi sesizate în interiorul plăcintei.
Mai apoi, scoateți aluatul din frigider și întindeți prima foaie într-o tavă tapetată în prealabil cu hârtie de copt. Pentru a nu se umfla, înțepați-l cu o furculiță. Peste prima foaie de aluat se adaugă nuca, coaja de lămâie, merele și scorțișoara.
De asemenea, este important să stoarceți foarte bine zeama fructelor pe care acestea le vor lăsa în bol. Nivelați toată compoziția, apoi adăugați zahăr după gust și puțină scorțișoară. La final se adaugă ultima foaie de aluat, pe care o veți înțepa cu o furculiță, la fel ca și prima.
După preferințe, puteți unge cu ou ultimul strat de aluat. Dacă faceți acest lucru, plăcinta va căpăta culoare și se va rumeni. Tava o veți pune în cuptorul preîncălzit la 170 de grade și veți aștepta în jur de 50 de minute pentru ca plăcinta cu mere să fie gata.
După ce au trecut cele 50 de minute, scoateți tava din cuptor și presărați deasupra zahărul pudră. Acest lucru va face plăcinta mult mai dulce. Dacă nu doriți să fie dulce, puteți să evitați acest pas. Plăcinta cu mere ca la bunica este gata pentru servire.
Citește și: Tarta cu mere care are doar 160 de calorii. Rețeta secretă pe care o poți face și tu