Pizza cu mascarpone și căpșune. Cum faci acasă acest desert bizar
Această rețetă este perfectă pentru cei care iubesc pizza și nu numai. Ce se întâmplă dacă înlocuiești brânza și sosul de pe pizza Margherita și le înlocuiești cu ingrediente dulci? Iată cea mai bună rețetă pentru pizza cu mascarpone și căpșune. Cum faci acasă acest desert bizar
Rețetă pizza cu mascarpone și căpșune
Te-ai întrebat vreodată cum arată pizza dulce? Și aici nu ne referim la cea cu ananas pe deasupra, ci la un desert cu mascarpone și căpșune, care să semene cu un preparat italian de mare clasă. Deși la aspect seamănă cu pizza Margherita, acest preparat nu are brânză sărată și nici ketchup. Toppingul este un sirop de căpșuni, iar aluatul fraged cu unt este umplut cu brânză dulce mascarpone.
Iată cum puteți prepara pizza cu mascarpone și căpșuni, o rețetă ideală atunci când vrei să impresionezi prietenii care vin în vizită sau le pregătești celor mici un desert inedit:
Ingrediente
Pentru blatul de pizza:
- 225 g faina
- 1 ou mare
- 3 g praf de copt
- 170 g unt moale
- 1 lingurita rasa coaja de lamaie
- 100 g zahar tos fin
- 1 varf cutit sare
Pentru gemul de căpșune:
- 300 g capsuni
- 100 g zahar tos fin
- 2 linguri suc de lamaie proaspat
Pentru toppingul de pizza:
- 200 g branza mascarpone
- 3 linguri rase zahar pudra vanilat
- 6-7 capsune taiate in sferturi
- frunze proaspete de menta
Mod de preparare:
Amestecăm untul moale, zahărul, sarea și coaja rasă de lamaie până se obține o crema fină. Apoi se adaugă oul și se omogenizează. Se pune făina amestecată cu praful de copt, apoi omogenizăm. Nu uita, consistența finală a aluatului trebuie să fie densă și cremoasă.
Tapetează forma cu unt și hârtie de copt, peste care adaugi aluatul. Se întinde într-un strat uniform. Blatul pizzei se coace în cuptorul preincalzit la 180°C aproximativ 20 minute, până când suprafața pizzei capătă o crustă aurie.
După ce scoți forma din cuptor, blatul trebuie lăsat să se răcească pentru 10-15 minute. Se scoate cu grijă din formă și se pune pe un grătar. Dupa ce blatul s-a răcit complet, se mută pe un platou.
Cât privește genul de căpșuni, iată cum se pregătește. Se spală fructele sub un jet de apa rece. Se șterg bine, se îndepărtează codițele și se taie în bucățele mici. Se pun căpșunele într-o cratiță, peste care adăugăm zahărul și sucul de lămâie. Se fierbe tot pentru 30-35 minute, până când siropul se îngroașă ușor. Nu uita să amesteci gemul din când în când. Stinge focul și lasă gemul la răcit.