Pizza care nu îngrașă deloc. 3 rețete simple, perfecte pentru pasionați
Oamenii de știință au remarcat că oamenii care se alimentează cu produse procesate, cum ar fi hamburgeri sau pizza, pot dezvolta probleme mintale, cât timp cei care mănâncă legume, fructe și pește sunt mult mai fericiți și energici. Există soluție și pentru iubitorii de pizza!
3 rețete simple de pizza care nu îngrașă
Margherita
Ingrediente
- 300 g aluat de pizza (făcut în casă sau cumpărat);
- 1 linguriță de ulei de măsline;
- 1 cățel de usturoi, tăiat pe jumătate;
- 5 roșii cherry, tăiate felii;
- 1 cană de mozarella dată pe răzătoare;
- 1 linguriță de oțet balsamic;
- ½ cană de busuioc proaspăt;
- 1/8 linguriță de sare;
- 1/8 linguriță de piper.
Mod de preparare
Întinde aluatul într-o tavă acoperită cu hârtie de copt, bagă tava la cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius și lasă blatul să se facă timp de 8-10 minute. Scoate aluatul după ce e aproape gata, unge-l cu o linguriță de ulei de măsline și masează-l cu două jumătăți de cățel de usturoi. Pune feliile de roșii peste și acoperă totul cu un strat de mozarella rasă, apoi bagă din nou preparatul la cuptor, unde îl vei lăsa timp de 12 minute. În această vreme, amestecă o linguriță de ulei de măsline cu puțin oțet balsamic. Întinde combinația pe suprafața deliciului după ce îl scoți de la cuptor. Poți completa cu busuioc și un praf de sare și unul de piper.
Pizza cu rucola și ciuperci
Ingrediente
- 1 lingură de ulei de măsline;
- 1 ceapă, tăiată fâșii;
- 3 căni de ciuperci la alegere;
- 2 lingurițe de usturoi tocat mărunt;
- ¼ linguriță de sare;
- 350 g de aluat de pizza;
- 1/3 cană de brânză de capră mărunțită;
- ¾ cană de mozarella rasă;
- 1 cană de rucola;
- 1 linguriță de zeamă de lămâie;
- 1 linguriță de ulei de trufe.
Mod de preparare
Pune într-o tigaie încinsă câțiva stropi de ulei de măsline și călește ceapa timp de 1-2 minute, apoi adaugă ciupercile și usturoiul, pe urmă asezonează cu sare și piper. Întinde aluatul într-o tavă și fă-i din loc în loc câteva găuri cu ajutorul unei furculițe. Pune peste aluat brânză de capră, ciuperci și un strat zdravăn de mozarella rasă. Bagă la cuptor pizza și las-o acolo timp de 16 minute. Între timp, spală rucola, șterge-o de surplusul de apă și stropește-o cu zeamă de lămâie, cu ulei de trufe și puțină sare, după bunul plac. În final, pune verdeața peste pizza.
Pizza cu roșii și ricotta
Ingrediente
- 2 căni de roșii cherry tăiate pe jumătate;
- 1 lingură de ulei de floarea soarelui;
- 350 g de aluat;
- ¾ cană de brânză ricotta light;
- 2 linguri de sos pesto;
- 1 cățel de usturoi, dat pe răzătoare;
- ½ cană de brânză feta, mărunțită;
- ¼ cană de frunze de busuioc.
Mod de preparare
Pune într-o tavă roșiile, apoi stropește-le cu puțin ulei de măsline. Coace-le în jur de 6-7 minute sau până când acestea se înmoaie. Întinde apoi aluatul într-o altă tavă acoperită cu hârtie de copt, după care înțeapă-l din loc în loc cu furculița. Bagă blatul în cuptor și lasă-l la copt preț de 4 minute. Între timp, amestecă ricotta cu pesto și usturoi. Întinde amestecul obținut peste pizza în strat uniform, apoi mărunțește brânza feta și pune-o și pe ea deasupra. Bagă iar tava în cuptor și las-o de această dată la copt 10 minute. Deschide ușa cuptorului la minutul 6 și aruncă peste pizza și roșiile. Presară busuiocul înainte de servire.