06 apr. 2019 | 09:27

Automat de pizza și pe străzile din România. Te servește în două minute și jumătate

Știri generale
Automat de pizza și pe străzile din România. Te servește în două minute și jumătate

Pizza la tonomat: introduci banii, apeși pe buton și în 2 minute și jumătate, o mașină automată italiană îți va oferi o pizza proaspăt făcută.

O asemenea „mașină” poate fi văzută la Timișoara. A fost achiziționată de tineri antreprenori, pasionați de tehnologie, care au plătit pentru aparat 30.000 de euro, bani pe care speră să-i recupereze în câțiva ani dacă numărul de clienți va crește, după cum mărturiseau recent într-un reportaj Pro Tv.

Aparatul de pizza este „opera” a trei italieni, Marco Pilati, Pierluigi Malfatti și Claudio Torghele care au obținut în 2003 brevetul de la Oficiul American de Patente și Mărci.

„Face aluatul în 40 de secunde, pornind de la făină și apă. Apoi mașina formează automat aluatul pe o farfurie, un alt aparat se întinde pe un sos de roșii, iar un compartiment frigorific se deschide și adaugă ingrediente precum brânză și pepperoni. Apoi, aparatul se deschide și trimite pizza jos într-un cuptor cu infraroșu personalizat, care îl coace într-un singur minut.”

Claudio Torghele

 Cum s-a născut ideea unui tonomat de pizza

Mașina, numită „Let’s Pizza”, poate fi încărcată cu ingrediente care să ajungă pentru prepararea a 100 de pizza. Tonomatul trimite operatorilor un mesaj text când scade nivelul de ingrediente.

Claudio Torghele, fost partener într-o companie care fabrica paste făinoase, a avut ideea mașinii care să fabrice pizza în timp ce călătorea în S.U.A., unde a observat mai multe automate care livrau diverse produse.

„Urmărind stilul american, m-am gândit: de ce nu fac o mașină automată de paste. Și apoi  mi-a venit un alt gând: de ce nu facem pizza, cu un brand. Toată lumea cunoaște pizza.”

Claudio Torghele

Despre faptul că unii clienți pot avea rezerve să consume pizza dintr-un automat, Claudio Torghele spune că are un gust bun.

„Când oamenii mănâncă pizza, spun că este mai bine decât se aștepta. Sunt italian și, desigur, există multe pizzerii care fac pizza bună. Dar pot spune că este o pizza bună.”

Claudio Torghele

Tonomat sau pizzerie?

Chiar dacă savurează pizza preparată de automatul creat alături de colaboratorii săi, Claudio Torghele mărturisea într-un interviu prezentat de site-ul Fast Company că nu a renunțat la pizzeria din cartierul în care locuiește.

„Sâmbăta, mă duc să servesc pizza la pizzerie cu familia mea. Dar dacă sunt în birou și există o mașină în fața mea și mi-e foame, pot să împing un buton și să iau o pizza.”

Claudio Torghele

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Lovitură de teatru! De ce ar fi făcut luptătorul MMA gestul golănesc către fata din ring: ”N-am altă explicație”
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
NOILE REGULI pentru șoferi. Au fost adoptate astăzi, 24 APRILIE
Capital.ro
Top 5 alimente care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate | Dr. Cezar: ”E favorizantă pentru apariția cancerului”
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Cine PIERDE bani din PENSIE imediat. ANUNȚUL ministrul MUNCII
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro