23 feb. 2023 | 13:55

Pisica doarme la capul tău? Motivul e surprinzător și e mai profund decât credeai

Diverse
Pisica doarme la capul tău? Motivul e surprinzător și e mai profund decât credeai
Pisica doarme la capul tău? Ce spun specialiștii în comportamentul animalelor despre acest gest. Ce trebuie să știi.

Animalele de companie obișnuiesc să se exprime în numeroase moduri. Poți să înțelegi multe lucruri despre legătura pe care o ai cu ele din felul în care se comportă. Pisica doarme la capul tău? Motivul pentru care face asta e mai profund decât credeai. Ce spun specialiștii din domeniul veterinar despre relația dintre stăpân și animalul de companie, în acest caz.

Pisica doarme la capul tău?

Te-ai întrebat vreodată cum îţi dai seama dacă pisica ta chiar te iubeşte? Dacă obișnuiește să doarmă la capul tău, toate indiciile sunt pozitive. Există mai multe motive pentru care animalul de companie procedează astfel, spun specialiștii în comportamentul pisicilor. Pot să caute siguranță, căldură și chiar afecțiune din partea stăpânului.

Obiceiul de a dormi cu pisica ta nu îți aduce beneficii doar ție, ci și felinei. În acest fel, veți reuși să conturați o relație mai bună și fiecare veți avea parte de afecțiunea dorită, spun experții din domeniul veterinar.

Ce trebuie să știi despre pisică, în primul rând, este că dacă ai reușit să îi câștigi încrederea, va dori să petreacă mult timp cu tine. Dacă te-ai trezit în mijlocul nopții și ai descoperit că animalul de companie doarme chiar lângă capul tău, nu ai motive de îngrijorare. Nu trebuie să încerci să îi schimbi comportamentul.

Pisica obișnuiește să doarmă la capul tău din mai multe motive. Cel mai important dintre toate este că vrea să îți demonstreze afecțiunea pe care ți-o poartă. Înseamnă că ai o relație foarte specială cu felina ta. Îi place mirosul tău, fiindcă altfel nu ar sta nicăieri în preajma ta. Se simte în siguranță alături de tine.

Semne ale afecțiunii pisicii

Pisica își mai poate demonstra iubirea față de stăpân și odihnindu-se în locurile în care se află acesta. Poate că ai observat, la un moment dat, când te-ai mutat dintr-o încăpere în alta, că animalul de companie te-a urmat și s-a odihnit pe picioarele tale sau alături de tine. Este un indiciu al faptului că se simte în siguranță cu tine.

Specialiștii în comportamentul animalelor de companie au mai explicat că felinele obișnuiesc să te privească clipind încet, dacă sunt atașate emoțional de tine. În cazul în care ai remarcat că pisica te analizează atent și clipește rar, nu ai decât motive de bucurie!

Un alt semn de afecțiune din partea pisicii tale are de-a face cu modul în care se joacă cu tine. Dacă te mușcă încet, în timp ce se joacă, nu trebuie să te panichezi. Totuși, ai grijă dacă acest tip de comportament devine, treptat, agresiv, spun specialiștii din domeniul veterinar. S-ar putea ca animalul de companie să încerce să îți comunice ceva.

Parteneri
Adevărul despre dispariția gemenilor din Târgu Jiu. Tatăl celor doi copii a spus totul despre adolescenți
Redactia.ro
Cine are prioritate într-o astfel de intersecție. Puțini șoferi cunosc răspunsul corect
Click.ro
O femeie care primea zilnic peste 100 de apeluri cu număr ascuns a descoperit că cel care o suna era soțul ei. Explicația bărbatului
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Soarta misterioasă a aurului lui Ceaușescu. Ce s-a întâmplat cu o avere colosală
EVZ.ro
Bogdan de la Ploiești a anunțat despărțirea de Cristina Pucean! „Nu a fost vorba de trădare, înșelat”. De ce ar fi ajuns la separare din nou
Spynews
Adevărul despre Traian Băsescu. Nimeni n-a știut. Ce a făcut pe timpul lui Ceaușescu
Capital.ro
Ea are 27 de ani, el are 57 și tocmai au anunțat că vor deveni părinți: „Mama te așteaptă…”. Vedeta abia a divorțat anul trecut
Avantaje
Cine era ȘOFERUL MORT în accidentul de TRAMVAI! RĂSTURNARE ȘOCANTĂ de SITUAȚIE
Mediaflux
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări răpitoare, cangur și alte exemplare exotice
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro