Piața Revoluției din București se transformă total. Proiectul care anunță schimbări uriașe

de: Stan Nicu
23 05. 2023

Piața Revoluției din București se transformă total, astfel că va deveni de nerecunoscut. Autoritățile au anunțat deja ce vor să facă în zona Ateneului Român, care cuprinde mai multe zone. Așadar, care este proiectul care anunță schimbări uriașe.

Piața Revoluției din București, transformată total. Primăria are un proiect uriaș

Stelian Bujduveanu, viceprimar al Bucureștiului din partea PNL a anunțat că administrația locală are în plan un proiect care prevede transformarea Pieței Revoluției într-o zonă exclusiv pietonală.

Mai exact, este vorba despre zona din jurul Ateneului Român, care cuprinde: Piața George Enescu, Piața Revoluției, precum și parcarea din fața Ministerului Afacerilor Interne. Proiectul va fi supus dezbaterii publice.

Primăria își dorește un oraș mai prietenos cu oamenii

„Vrem un București prietenos cu oamenii, dar nimeni nu a pus un plan pe hârtie sau în practică. Vrem un oraș «ca afară», dar avem zone pietonale doar în weekend și trotuare transformate în locuri de parcare. Iată ce vă propun: Cea mai reprezentativă zona din Capitală, Piața Revoluției, devine exclusiv pietonală! Este vorba despre zona din jurul Ateneului Român, care cuprinde: Piața George Enescu, Piața Revoluției și parcarea din fața Ministerului Afacerilor Interne”, a declarat Stelian Bujduveanu, conform News.ro.

Proiectul de transformare a Pieței Revoluției, în dezbatere publică

În plus, viceprimarul Capitalei a precizat că este vorba despre un proiect care va fi lansat în dezbatere publică și despre care va oferi mai multe detalii în viitor.

Piața Revoluției este o piață din Capitală, situată în Sectorul 1, denumită tradițional Piața Palatului și Piața Republicii pe timpul lui Nicolae Ceușescu. Tot în perioada comunistă, Piața Revoluției mai purtase și numele de Piața Gheorghe Gheorghiu-Dej.

Piața Revoluției este flancată de mai multe clădiri importante, printre care se regăsesc: Palatul Regal din București, care adăpostește Muzeul de Artă, Ateneul Român, Palatul Fundației Universitare Carol I (care adăpostește Biblioteca Centrală Universitară, Palatul Ministerului de Interne, Biserica Kretzulescu, precum și hotelul Athenee Palace Hilton.

Ce monumente se regăsesc în Piața Revoluției, zonă reprezentativă pentru București

De asemenea, în Piața Revoluției se află câteva monumente de for public, dintre care reamintim: Statuia ecvestră a Regelui întemeietor Carol I, Monumentul lui Iuliu Maniu, Monumentul lui Corneliu Coposu și Memorialul Renașterii.

Nu în ultimul rând, Piața Revoluției este considerata cea mai reprezentativa piață publică a Bucureștiului și un reper al istoriei locale și naționale. Piața Revoluției este considerată un loc care îmbină atât încărcatura culturală, cât și istorică a țării noastre.