15 apr. 2024 | 16:00

Piața din București care dispare. Se va construi un hotel de lux în locul ei VIDEO

News
Piața din București care dispare. Se va construi un hotel de lux în locul ei VIDEO
Piața din București care dispare

Proprietarii pieței agroalimentare din Vitan au preluat șantierul unui hotel din zona Unirii, din centrul Bucureștiului, și îl vor transforma într-un proiect de locuințe de lux și clinică medicală. Investiția se ridică la circa 10 milioane de euro.

Hotel de lux construit în zona Unirii

Familia Ionica și Florian Medeleț au inițiat în anul 2014 construcția unui hotel pe strada Vulturilor din zona Unirii. Acesta cuprindea două corpuri alipite, unul cu 6 etaje și altul cu 11 etaje.

Recent, familia Gagiu, proprietarii pieței Vitan, au plătit circa 5 milioane de euro pe preluarea proiectului, care include și câteva terenuri învecinate. Construcția începuse, dar a fost schimbat proiectul din hotel în locuințe de lux, plus un spațiu pentru o clinică medicală la subsol.

Investiția este susținută de un împrumut în valoare de 7,3 milioane de euro de la Garanti Bank, potrivit documentelor analizate de Profit.ro. 

„Vrem să închiriem unei clinici medicale spațiul de 2.000 de metri pătrați utili de la subsol, parter și mezanin, care este comun celor două clădiri cuprinse în proiect. La etaj vor fi amenajate 73 de locuințe de lux. Vom face și o clădire de parcare, în spate, cu subsol, parter și 4 etaje care va avea circa 110 locuri, dedicată exclusiv complexului”, a declarat, pentru aceeași sursă, Vasile Gagiu, director general Piața Vitan.

Proiectul se desfășoară pe un teren cu suprafața de 2.150 de metri pătrați, iar termenul de finalizare este luna martie a anului viitor.

Sală de fitness în Piața Vitan, la etajul 2

Vasile Gagiu a precizat că are în plan să adauge etajul 2 la Piața Vitan pentru o sală de fitness. A obținut deja un contract de urbanism în acest scop.

Principala afacere a familiei Gagiu este piața agroalimentară Vitan, acolo unde închiriază spații comerciale pentru mai multe firme. Afacerea are un rulaj de circa 3 milioane de euro. În anul 2022 a raportat un profit de 830.000 de euro, potrivit datelor transmise Ministerului Finanțelor.

Aceștia dețin mai multe proiecte. Anul trecut, familia mai definitivat o investiție de 2 milioane de euro într-un supermarket, închiriat de Mega Image. Totodată, mai dețin un teren de 3.000 de metri pătrați lângă Primăria Sectorului 3 și Școala 80, unde vor construi 2 blocuri cu 165 de apartamente.

„Pentru proiectul de lângă Primăria Sector 3 așteptăm autorizația de construire anul acesta și vrem să începem lucrările. Avem contract cu Mega Image pentru 1.000 de metri pătrați în acest proiect”, spune Vasile Gagiu.

Parteneri
Tragedie pentru Tzancă Uraganu. Nepotul manelistului a murit la o vârstă fragedă
Redactia.ro
Companiile aeriene au introdus o nouă regulă! Însoțitorii de bord nu vor primi pasagerii în avion dacă nu o respectă
Click.ro
O olandeză cu depresie va fi eutanasiată, pentru că „nu mai poate face față”. Are doar 28 de ani
Digi24
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani. Abia acum polițiștii au aflat cine este și povestea ei ciudată
Digi24
Jojo, apariția serii la Premiile Gopo 2024! Rochia ei decupată a făcut senzație! FOTO
Unica.ro
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews
Obligație totală în România. S-A DAT ORDIN direct de la Guvern: Deja avem o creştere
Capital.ro
Câte calorii are, de fapt, un mic. Medic: ”Așa vă dați seama că este un mic bun!”
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
Alertă în SPAȚIUL AERIAN ROMÂNESC! Avion IRANIAN, interceptat
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de oameni, dar nu i-a păsat că este văzut așa | VIDEO
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro