Pfizer, anunț de ultimă oră despre vaccinul anti-covid-19. Specialiștii au decis

Pfizer, anunț de ultimă oră despre vaccinul anti-covid-19. Specialiștii au decis
Vaccinurile de la Moderna și Pfizer-BioNTech funcționează împotriva noii tulpini

Pe măsură ce virusul devine mai violent, producătorii de vaccinuri reconsideră planurile de luptă. Vaccinurile de la Moderna și Pfizer-BioNTech protejează în mod eficient destinatarii. Dar într-o notă îngrijorătoare, sppun specialiștii, acestea sunt puțin mai eficiente împotriva unei variante găsite în Africa de Sud.

Vaccinurile de la Moderna și Pfizer-BioNTech funcționează împotriva noii tulpini

În timp ce coronavirusul își asumă noi forme contagioase în întreaga lume, Moderna și Pfizer-BioNTech au raportat luni că vaccinurile lor, deși sunt încă eficiente, oferă mai puțină protecție împotriva unei singure variante. Moderna și Pfizer-BioNTech au început să revizuiască planurile de a întoarce un agent patogen în evoluție care a ucis mai mult de două milioane de oameni.

Știrile de la Moderna și Pfizer-BioNTech ar părea optimiste. Moderna și Pfizer-BioNTech au subliniat noi informații venite de la cercetători. Oamenii de știință au constatat că virusul se schimbă mai repede decât s-a crezut inițial. În același timp s-ar putea continua să se dezvolte în moduri care îl ajută să reziste la vaccinurile deja existente.

Ambele companii au declarat că vaccinurile lor sunt eficiente împotriva noilor variante ale coronavirusului descoperite în Marea Britanie. Dar sunt puțin mai puțin protectoare împotriva variantei din Africa de Sud, care ar putea fi mai abilă la evitarea anticorpilor în sânge. Oficialii Moderna și Pfizer-BioNTech au mai declarat că deja lucrează la noi versiuni ale vaccinurilor care să contracareze noile tulpine.

S-ar putea dezvolta un vaccin nou

Dr. Ugur Sahin, directorul executiv al BioNTech, a făcut câteva declarații luni. Acesta a declara că BionTech discută cu autoritățile de reglementare din întreaga lume. Discuțiile sunt despre ce tipuri de studii clinice și analize de siguranță ar fi necesare pentru a autoriza o nouă versiune a vaccinului Pfizer-BioNTech, care ar fi mai capabil să îndepărteze varianta din Africa de Sud.

”Studiile care arată niveluri scăzute de anticorpi împotriva unei noi variante nu înseamnă că un vaccin este proporțional mai puțin eficient. BioNTech ar putea dezvolta un vaccin nou ajustat împotriva variantelor în aproximativ șase săptămâni”, a spus dr. Sahin.

Administrația pentru alimente și medicamente nu a comentat care va fi politica sa pentru autorizarea vaccinurilor actualizate. Unii oameni de știință au spus că vaccinurile ajustate nu ar trebui să treacă prin același nivel de control, inclusiv studii clinice extinse, pe care l-au făcut și versiunile originale.

Vaccinul antigripal este actualizat în fiecare an pentru a ține cont de noile tulpini fără un proces extins de aprobare. Oamenii de știință au prezis că virusul va evolua și ar putea dobândi noi mutații. Aceste mutații ar împiedica vaccinurile, dar puțini cercetători se așteptau să se întâmple atât de curând. O parte a problemei constă în omniprezența pură a agentului patogen.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI