Pete negre pe frunzele trandafirilor? Tratamentul care îți scapă florile de boală

Pete negre pe frunzele trandafirilor? Tratamentul care îți scapă florile de boală
Cum se tratează petele negrele de pe trandafiri?

Trandafirii sunt flori foarte frumoase care pot schimba complet o cameră. Din păcate, câteodată apare acea pată neagră pe frunzele acestora. Ei bine, acea pată este o boală cauzată de ciuperca diplocarpon rosae.

Primele semne ale bolii

Din păcate, pată neagră, care este o boală, poate avansa repede de la o frunză la alta, așa că este indicat să verifici florile din când în când pentru a observa din timp primele pete negre.

Semnele bolii sunt ușor de identificat și apar sub forma unor pete de culoare mov-închis sau maro. Dacă boala avansează mai mult, culoare se va schimba în negru. De asemenea, important de știut este că boala afectează organele verzi ale trandafirilor.

În unele cazuri, Diplocarpon rosae poate duce chiar și la uscarea plantelor, ceea ce înseamnă că frunzele vor cădea destul de repede, odată trandafirul infectat. Cel mai bine este ca boala să fie tratată din timp, astfel încât să evitați asemenea probleme.

Dacă deja te-ai lovit de această problemă și vrei să aplici diferite tratamente peste pata maro sau neagră, în funcție de cât de mult a avansat boala, ar trebui să știi câteva lucruri despre prevenirea Diplocarpon rosae.

Tratament pentru petele negre de pe trandafiri

În primul rând, trebuie să știți că frunzele cu pata neagră se vor tăia și se vor distruge prin ardere. Este importat să le ardem pentru ca boala să nu se transmită și la alți trandafiri sau alte flori.

De asemenea, atunci când plantele intră în repaus vegetativ, adică atunci când începe toamna, va trebui să adunați resturile de frunze infectate și să le ardeți. Aceasta este cea mai bună metodă pentru a vă asigura că boala nu se va răspândi la alte frunze și pe viitor.

Dacă sunteți obișnuiți să tăiați tufele de trandafiri, trebuie să vă asigurați înainte ca foarfeca sau instrumentele cu care tăiați să fie dezinfectate înainte. Se poate folosi alcool sau spirt. Astfel vă veți asigura că Diplocarpon rosae nu se va răspândi.

Unul dintre cele mai bune tratamente și recomandate de specialiști este folosirea acestor produse: Chorus 50 WG, Score 250 EC, Thiovit Jet, Mirage 45 EC, Ortiva Top, Cidely Top, Dragonis sau Coprantol Duo. Este de ajuns să folosiți doar unul.

În cele din urmă, cel mai important lucru este să aveți grijă de la început ca boala să nu se extindă, astfel veți putea să o tratați din timp.

Citește și: Semnificația specială a trandafirilor galbeni. De ce nu trebuie să îi dăruiești persoanei iubite