Peştele pe care să nu îl mănânci mai des de trei ori pe an. Este periculos pentru sănătate, avertizează specialiştii

de: Ioana Bucur
02 08. 2023

Cu toate că este un tip de carne pe care îl recomandă foarte mulți medici și specialiști în nutriție, fiind bogat în substanțe benefice pentru organismul uman, există o excepție. Află, din rândurile de mai jos, care este peștele pe care nu ar trebui să îl mănânci mai des de trei ori pe an. Consumat în cantități prea mari, poate deveni periculos pentru sănătate.

Care este peștele pe care să nu îl mănânci mai des de trei ori pe an

În general, se spune că ar trebui să consumăm carne de pește cât mai des, cel puțin o dată pe săptămână. Este un produs ușor de digerat, bogat în compuși ce ajută la buna funcționare a organismului. Există însă o excepție.

Considerat un aliment de lux, din pricina prețului piperat, carnea de ton nu ar trebui mâncată mai des de trei ori pe an, chiar și în cazul persoanelor sănătoase. Medicul Andrey Kondrakhin a explicat că aceasta conține anumite metale grele ce sunt greu de eliminat și ajung să se acumuleze în corp.

Specialistul recomandă consumul redus și în cazul tonului la conservă, care are în compoziție mercur.

Alte produse pe care ar fi bine să le includem cât mai puțin în dieta noastră sunt cele bogate în carbohidrați.

„Oamenii exagerează adesea cu carbohidrații simpli, care intră foarte repede în organism. Acestea sunt dulciurile, pastele, sucurile cu adaos de zahăr”, spune medicul.

Te-ar putea interesa și: Cum se prepară peștele la cuptor. Cu ce trebuie să-l stropești înainte de a-l găti ca să iasă fraged și gustos

FOTO: Profimedia

Ce recomandări face un medic

Pe lista medicului apare și carnea roșie procesată, ce se găsește în comerț sub formă de mezeluri.

„Cu cât mai mult consumă oamenii aceste alimente, cu atât au mai multe șanse de a dezvolta cancer rectal. Acest lucru este valabil și pentru grăsimile de origine animală, în special carnea de porc. Consumul lor poate duce la obezitate.

În general, carnea de porc nu este cea mai bună carne pentru oameni, deoarece conține grăsimi care se digeră foarte repede și este, de asemenea, bogată în calorii”, a mai spus medicul.

Potrivit acestuia, foarte puține alimente nu dăunează, de fapt, sănătății, dând ca exemplu: legumele fructele (produsele naturale neprocesate), carnea de pasăre, de iepure, de pește și cea de vită.

Te-ar putea interesa și: Cel mai toxic peşte din comerţ, cumpărat mereu de români. Nu îl mai consuma, e periculos pentru sănătatea ta