Peștele cu picioare, cea mai ciudată creatură: care este explicația cercetătorilor

Peștele cu picioare, cea mai ciudată creatură: care este explicația cercetătorilor

Când vine vorba de biodiversitate, este greu să știi sau să fi văzut o parte semnificativă dintre vietățile pământului. Din acest motiv, este puțin probabil să fi auzit vreodată de un pește cu picioare.

În contextul în care cercetătorii continuă să exploreze zone în care nu a mai călcat niciodată un picior de om, nu ar trebui să vină ca o surpriză faptul că, în continuare, sunt identificate creaturi noi, specii de animale care nu au fost vreodată considerate posibile. Acestea sunt rezultatul unor procese de selecție naturală care le-au făcut complet diferite față de alte vietăți pe care le cunoaștem.

În cazul peștelui din imaginea de mai sus, el a fost descoperit în cadrul expediției Oceano Profundo din 2015, în Canionul Mona, în apropierea coastei insulei Puerto Rico, în Caraibe. Cercetătorii NOAA au descoperit creatura nemaiîntâlnită în timpul unei expediții la adâncime foarte mare.

peste cu picioare 2

Peștele cu pricina nu doar că părea să aibă niște extremități în formă de picioare, dar le folosea pentru a se deplasa pe fundul oceanului într-o manieră similară cu a altor patrupede. Biroul de Cercetare și Explorare a Oceanului din cadrul NOAA a clasificat noua specie și continuă să analizeze teritorii neexplorate.

Expediția care a dus la descoperirea ”patrupedului” oceanic a avut loc între 9 și 30 aprilie 2015, cu ajutorul vasului de explorare Okeanos Explorer. Din fericire, creatura ciudată a fost imortalizată și într-un clip video, ca existența ei să nu poată fi vreodată contestată.

”Da, peștele are picioare, sau cel puțin niște înotătoare modificare să semene cu picioare. Acest Chaunax a început să meargă pentru a se îndepărta de D2 în timp ce exploram peretele de vest al Canionului Mona.”, se arată în explicația clipului. Peștele va intra în istorie cu numele de Pink Frogmouth sau Chaunax Pictus, un tip de undițar care se deplasează pe fundul oceanului cu înotătoarele modificate pentru a găsi hrană. El se hrănește cu creveți.

Urmăriți Playtech.ro și pe