Peste 90% dintre decesele de Covid au fost la persoanele nevaccinate. Raportul autorităților

Peste 90% dintre decesele de Covid au fost la persoanele nevaccinate. Raportul autorităților

Situația medicală devine gravă în România, în privința numărului de decese asociate COVID-19 din ultima săptămână. Institutul Naţional de Sănătate Publică a făcut publice datele. Peste 90% dintre decesele de Covid au fost la persoanele nevaccinate, avertizează INSP. Ce județe ocupă locuri fruntașe la numărul de morți din cauza virusului SARS-COV-2.

INSP a publicat date înfricoșătoare

Conform datelor publicate miercuri, 8 septembrie, de către Institutul Naţional de Sănătate Publică, 37.1% din totalul îmbolnăvirilor s-au înregistrat în Bucureşti, Timiş, Cluj, Satu Mare şi Suceava. Datele sunt valabile pentru săptămâna 30 august – 5 septembrie. Grav este că peste 90% din decesele asociate COVID-19 din ultima săptămână au fost la persoane nevaccinate, anunță INSP.

„Raport INSP săptămâna 30 august – 5 septembrie: 92.8% din decesele înregistrate au fost la persoane nevaccinate, iar 5% la persoane vaccinate cu schema incompletă!

În săptămâna 30 august – 5 septembrie 2021, 80.4% din cazurile confirmate au fost înregistrate la persoane nevaccinate;
92.8% din decesele înregistrate au fost la persoane nevaccinate, iar 5% la persoane vaccinate cu schema incompletă”, se arată pe pagina de Facebook RO Vaccinare.

Ce dezvăluie analiza INSP

Analiza publicată de INSP, pentru săptămâna 30 august – 5 septembrie, dezvăluie că 37.1% din totalul cazurilor de îmbolnăviri s-au înregistrat în București, Timiș, Cluj, Satu Mare și Suceava. 35.6% din totalul deceselor din cauza coronavirusului au fost înregistrate în Călărași, București, Timiș, Constanța și Iași.

„37.1% din totalul cazurilor s-au înregistrat în București, Timiș, Cluj, Satu Mare și Suceava.”, potrivit INSP.

Începutul de septembrie a debutat cu cele mai multe teste efectuate pentru COVID de la începutul pandemiei. Peste 250.000 s-au testat anti-SARS-COV-2, majoritatea fiind teste rapide. A crescut și rata de pozitivare a acestora, apropiindu-se de 5%, mai arată datele publicate de Institutul Naţional de Sănătate Publică.

86% din totalul deceselor COVID au fost la persoane cu vârsta de peste 60 ani

De la începutul pandemiei și până pe data de 5 septembrie, 86% din totalul deceselor COVID au fost la persoane cu vârsta de peste 60 ani. 57.4% au fost bărbați. 94.6% dintre persoanele decedate aveau cel puțin o comorbiditate asociată, care a contribuit la agravarea stării de sănătate.

„De la începutul pandemiei până în prezent:

1 din 77 din totalul cazurilor a fost înregistrat la personal medical.

86% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani iar 57.4% din decese au fost la bărbați.

94.6% din persoanele decedate aveau cel puțin o comorbiditate asociată.”, a mai precizat Institutul Naţional de Sănătate Publică.

Numărul de cazuri noi a început să crească

Miercuri, 8 septembrie, bilanțul COVID a arătat că a fost a doua zi cu peste 2.000 de cazuri confirmate. Au decedat 30 de persoane infectate cu coronavirus. De asemenea, numărul pacienților internați la ATI a crescut cu 44, ajungând la 470.

În încheiere, INSP a ținut să reamintească faptul că cea mai simplă și mai la îndemână metodă prin care putem să învingem virusul rămâne vaccinarea.

„Trebuie să protejăm persoanele vulnerabile! Doar prin responsabilitate putem reveni la normalitate!

Cea mai simplă și mai la îndemână metodă prin care putem să învingem virusul rămâne vaccinarea.”, a punctat Institutul.

Urmăriți Playtech.ro și pe