Se fac angajări! Peste 10.000 de locuri de muncă, disponibile la nivel național. Anunțul făcut cu puțin timp în urmă de Florin Cîțu

Se fac angajări! Peste 10.000 de locuri de muncă, disponibile la nivel național. Anunțul făcut cu puțin timp în urmă de Florin Cîțu
Peste 10.000 de locuri de muncă, disponibile la nivel național. Florin Cîțu: "Guvernul trebuie să găsească soluţii pentru a-i ţine în ţară pe românii care au revenit"

Se fac angajări! În ciuda crizei economice cu care se confruntă România, ministrul Finanțelor a anunțat că există  peste 10.000 de locuri de muncă disponibile în țară. Florin Cîțu a dezvăluit că în această perioadă atenția se îndreaptă către românii întorși din străinătate, însă niciun candidat nu este exclus.

În ce sectoare se caută urgent angajați

Florin Cîțu a vorbit despre situația economică a României în această perioadă. Acesta este surprins de faptul că până în urmă cu o lună de zile erau probleme cu forța de muncă, mulți oameni rămânând pe drumuri, iar în acest moment există 10.000 de locuri de muncă pentru toți atâția șomeri. Ministrul Finanțelor suține că venirea unui număr mare de români din străinătate reprezintă o adevărată provocare pentru Guvern, ceea ce înseamnă că se vor lua toate măsurile pentru a-i convinge pe aceștia să rămână să lucreze în țara lor.

Căutam forţă de muncă calificată şi voiam să vină românii în ţară să lucreze. Până acum o lună şi ceva aveam probleme cu forţa de muncă. Şi acum în sectorul retail se caută deja 10.000 de persoane. Companiile mari caută acum 10.000 de persoane. În sectorul construcţiilor, rezidenţial, unde o mare parte dintre români lucrau în afară, acolo nu s-au închis lucrurile şi veţi vedea că vor continua.

Premierul a spus foarte clar că Sibiu-Piteşti este un obiectiv principal, mai există şi extinderea la Aeroportul Otopeni, mai sunt câteva proiecte mari, unde vom avea nevoie de forţă de muncă. Extinderea în retail va avea nevoie de forţă de muncă.

Cred că aceasta este cea mai importantă provocare pentru acest Guvern: să găsească soluţii pentru a-i ţine în ţară pe românii care au revenit. Aici este provocarea. Au venit acum în ţară, haideţi să facem ceva pentru ei, condiţii pentru ca ei să rămână aici! Cred că vom reuşi şi acest lucru„, a susţinut ministrul Finanţelor la B1TV, citat de antena3.ro.

Se pregătesc motivații fiscale pentru angajatorii bun-platnici

Pentru relansarea economiei, ministrul Finanțelor anunță motivații fiscal pentru angajatorii bun-platnici și în același timp, va oferi sprijin sectoarelor cu randament mare, pentru a putea prospera în timp cât mai scurt.

A fost o primă fază a crizei în care s-au injectat bani în economie în toate sectoarele. Intrăm în etapa a doua, şi am intrat şi cu IMM-Invest, dar şi cu alte programe suplimentare unde eu cred că trebuie să alocăm resursele în acele sectoare unde vedem un randament din ce în ce mai mare (…).

Cred că aceste resurse, o parte dintre ele, vor fi decontate la CE, sunt programe şi vom avea un ghid clar în ce sectoare se pot duce. În acelaşi timp, pregătesc motivaţii fiscale pentru angajatori. Am câteva lucruri pentru bun-platnici, pentru că trebuie să-i stimulăm pe cei care sunt bun-platnici în acest moment.

Veţi vedea în perioada următoare că nu ne oprim aici. Mai avem câteva măsuri care să-i ajute. În acelaşi timp, ne uităm la câteva măsuri pentru cei care lucrează în mall-uri, câteva idei, dar sunt şi câteva mall-uri care nu au cerut chirie. Acolo să vedem cum putem să-i ajutăm. Vor avea nevoie de repornire„, a mai spus Cîţu, potrivit Antena3.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI