Persoanele care s-au imunizat cu prima doză de vaccin pot face rapelul în alt centru. Care este singura condiție impusă

Persoanele care s-au imunizat cu prima doză de vaccin pot face rapelul în alt centru. Care este singura condiție impusă
Cum pot schimba românii centrul de vaccinare pentru rapel Sursăfoto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Vești bune pentru cetățenii care s-au vaccinat cu prima doză sau urmează să se vaccineze. Potrivit CNCAV, ultimele actualizări realizate pe platforma de vaccinare aduc ca și noutate posibilitatea schimbării centrului de vaccinare pentru rapel cu unul mai aproape de casă sau preferat de pacienți din diverse alte motive.

Cum vom putea să schimbăm centrul de rapel

Comitetul de coordonare a vaccinării a anunțat miercuri că platform informatică de vaccinare a fost optimizată, oferindu-le cetățenilor șansa de a schimba centrul de imunizare pentru doza de rapel. Astfel, persoanele vaccinate își pot face rapelul în orice alt centru, în funcție de preferințe și context. Condiția impusă de aceștia, este aceea de a efectua schimbul pe platform cu cel puțin 72 de ore înaintea vaccinării.

”Din această seară, platforma informatică dezvoltată de STS – Serviciul de Telecomunicaţii Speciale a fost optimizată, fiind posibilă schimbarea centrului de vaccinare pentru efectuarea rapelului, cu minim 72 de ore înainte de programare.

De asemenea, platforma permite afișarea centrelor în funcție de vaccinul administrat.
Vă puteți programa și reprograma pe: programare.vaccinare-covid.gov.ro”, este mesajul postat pe portalul ROVaccinare, dar și pe pagina de Facebook.

O altă veste bună legată de imunizarea populației este aceea că în România s-a atins pragul de cinci milioane de doze administrate, dintre aceștia, fiiind vaccinate cu schema completă 3.158.000 de persoane.

”În această seară am depăşit pragul de 5.000.000 de doze administrate în cadrul campaniei naţionale de vaccinare împotriva COVID-19. Până în această seară, în România au fost vaccinate peste 3.158.000 de persoane împotriva COVID-19”, a transmis, marţi seară, CNCAV.

Potrivit premierului, obiectivul României este să ajungă la cinci milioane de persoane vaccinate cu ambele doze, până la începutul lunii iunie și la zece milioane de persoane până în luna septembrie, aceste evenimente marcând totodată un pas uriaș către o revenire la normalitate.

Alexandru Rafila, despre politizarea vaccinării

Deputatul PSD, Alexandru Rafila, a vorbit miercuri despre vaccinare, privită ca un obiectiv national și nu ca un eveniment care se urmărește a fi politizat. Potrivit reprezentantului României la OMS, toți cetățenii țării au drepturi egale de vaccinare și nimeni nu trebuie favorizat într-o formă sau alta.

“Vaccinarea trebuie să fie un obiectiv naţional, să nu fie politizată de niciun fel, să ofere oamenilor argumente suficiente, serioase, încât să adere la această campanie de vaccinare. (…)

PSD propune o coaliţie pentru relansarea României, mă refer la o coaliţie la care să adere reprezentanţi ai diferitelor tipuri de autorităţi locale, începând cu comune, oraşe, consilii judeţene, parlamentari, reprezentanţi ai asociaţiilor profesionale şi ai asociaţiilor patronale, pentru că interesul este comun.

Politizarea este greşită. Am auzit – trebuie un apel pentru primarii PNL, de exemplu – mi se pare nefiresc, pentru că oamenii din toată ţara, indiferent de culoarea politică a primarilor dintr-o localitate sau alta, trebuie să beneficieze de vaccinare şi cred că o astfel de coaliţie ar putea să fie mai cuprinzătoare, mai credibilă pentru populaţie”, a afirmat Rafila, la Palatul Parlamentului.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI