O persoană a fost împușcată la fabrica de arme din Cugir. Ce se întâmplă acum

de: Claudiu Surmei
17 05. 2019

O persoană a fost împușcată, accidental, la fabrica de arme din Cugir și a fost transportată la spital în stare stabilă. Accidentul de muncă s-a produs în poligonul de încercare al fabricii. În acest moment se fac cercetări pentru a se stabili împrejurările în care s-a produs accidentul.

Persoana rănită este angajată la fabrica de arme din Cugir. Potrivit primelor informații, în poligonul de tragere din incinta fabricii, unul dintre angajați a manipulat greșit un pistol de calibru 7,65 mm și a împușcat în picior un alt angajat care se afla în apropiere.

Anchetă la fabrica de arme din Cugir

Victima a fost transportată de urgență la spital pentru îngrijiri medicale și a fost diagnosticată cu plagă prin împușcare cu glonț reținut intramuscular. S-a stabilit că viața nu i-a fost pusă în pericol, dar a fost deschisă o anchetă, având în vedere faptul că este vorba despre un accident de muncă.

Potrivit informațiilor de pe site-ul romarm.ro, „istoria uzinei datează din 1799, în timpul Imperiului Austro-Ungar, când la Cugir au fost fondate primele ateliere de fabricare a oâelului, fiind unele dintre primele fabrici metalurgice din Transilvania.

(…) Uzinele Cugir au produs primul pistol mitralieră românesc – Parabellum, tipul Orita, calibru de 9mm. În anul 2004, din SC Uzina Mecanică Cugir SA s-a divizat SC Fabrica de Arme Cugir SA, care este, de asemenea, filială a Companiei Nationale ROMARM.”