13 ian. 2023 | 19:08

Pericolul uriaș la care te expui dacă lași încărcătoarele în priză toată noaptea. Nu este vorba despre consumul de curent

Diverse
Pericolul uriaș la care te expui dacă lași încărcătoarele în priză toată noaptea. Nu este vorba despre consumul de curent
Pericolul uriaș la care te expui dacă lași încărcătoarele în priză toată noaptea

Prea puțini bănuiesc care este pericolul uriaș la care ne expunem dacă lăsăm încărcătoarele în priză toată noaptea. Fie că este din comoditate sau pentru că, pur și simplu, uităm, acest gest pe care îl fac cei mai mulți dintre noi ar trebui evitat cu orice preț. Nu are nicio legătură cu efectul asupra consumului de curent.

Ce se întâmplă dacă lași încărcătoarele în priză toată noaptea

Este un gest ce a devenit obicei pentru cei mai mulți dintre noi – să lăsăm încărcătoarele de la telefonul mobil, laptop, console de jocuri etc conectate la curent chiar dacă nu le folosim, fără să ne dăm seama că, de fapt, facem o mare greșeală.

Potrivit unor rapoarte, cu toată energia irosită din pricina nepăsării și neglijenței noastre s-ar putea asigura alimentarea cu electricitate a mai multor zone din lume care nu au, în prezent, posibilitatea de a accesa această resursă.

Nu toate, dar multe încărcătoare continuă să consume energie chiar și atunci când dispozitivele nu sunt conectate la ele, ceea ce se transformă într-un consum „fantomă” de energie electrică care se vede reflectat în consumul lunar.

Mai mulți experți și-au asumat sarcina de a investiga și demonstra, folosind instrumente speciale, dacă este adevărat că încărcătoarele consumă energie și când nu sunt conectate la dispozitivele pereche.

Ce s-a descoperit

În urma analizei s-a constatat că deși cele mai moderne modele nu consumă energie atunci când sunt lăsate în priză fără a fi conectate la un dispozitiv, cele mai vechi generează acest consum fantomă.

Pericolul nu este însă legat de factura la curent. S-a observat că, dacă sunt ținute în priză perioade de timp îndelungate, se pot încinge, provocând incendii sau scurtcircuite, în condiții de umiditate ridicată.

Poate pare greu de crezut, însă incendiile, chiar și cele de proporții mici, cauzate de încărcătoarele lăsate în priză sunt frecvente.

În plus, avertizează specialiștii, un încărcător fierbinte poate afecta dispozitivele electronice. Cu alte cuvinte, lăsarea lor în priză vine la pachet cu o serie de dezavantaje și riscuri atât pentru siguranța ta cât și pentru bugetul casei.

Citește și: Cele 3 electrocasnice care consumă cel mai mult curent. Îți măresc enorm factura în fiecare lună

Parteneri
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu, Bontea și Dumitrescu
Redactia.ro
Câștigătorul Chefi la cuțite dă de pământ cu Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu. Ce a avut de spus la adresa foștilor chefi din cooking show-ul Antenei 1
Click.ro
NU le RECUNOȘTI! Cum arătau divele din România acum 30 de ani! Transformare ȘOCANTĂ
Vocea.biz
Un băiat de 14 ani a murit după ce a răspuns la o provocare și a mâncat un chips extrem de picant
Digi24
Cum a apărut îmbrăcată o actriță din Rusia la Cannes. Toată lumea vorbește despre rochia ei!
Unica.ro
Cum se simte premierul Robert Fico, după ce a fost împușcat de cinci ori. Noi detalii despre atentatul din Slovecia
Spynews
S-a dat ORDIN în România. Document OBLIGATORIU pentru toți românii
Capital.ro
Horoscop 19 mai 2024. Taurilor le dau bătăi de cap sentimentele intense, Vărsătorii își lărgesc orizonturile
Antena 3
Fosta soție a unui actor celebru a ajuns să doarmă pe străzi și să mănânce din gunoaie. Cum a fost surprinsă? Atrăgea toate privirile când apărea în public
Avantaje
LUPTE VIOLENTE! Tancurile dărâmă tot în CALEA LOR. E ALERTĂ de RĂZBOI
Mediaflux
Cum se simte premierul Robert Fico, după ce a fost împușcat de cinci ori. Noi detalii despre atentatul din Slovecia
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Ce cadou a putut să îi facă un mire proaspetei sale soții, în noaptea nunții. Invitații au privit uimiți ce scoate din valiză
Antena 1
WOW! Carmen Iohannis i-a ȘOCAT pe toți! Cum a apărut în public: s-a văzut...
Impact.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'
Shtiu.ro