Pericolul la care te expui când vorbești mult la telefon. Ce se întâmplă cu pielea ta, de fapt

de: Bișinicu Andreea
16 04. 2021

Zi de zi ne expunem la anumite lucruri despre care nu suntem conștienți că nu ne fac bine. Specialiștii atrag un semnal de alarmă. Ce se întâmplă cu pielea ta, de fapt, atunci când vorbești prea mult la telefon. Pericolul care ne paște pe toți și care pare inofensiv, la început.

Pericolul la care te expui când vorbești mult la telefon

Punem pariu că nu te-ai gândit la asta niciodată, până acum. Specialiștii spun că, pe lângă faptul că pierdem foarte mult timp vorbind la telefon, când am putea să ne consumăm energia într-un mod mai practic și sănătos, expunerea pielii la telefonul mobil duce la îmbătrânirea prematură a tenului.

Doamnele și domnișoarele sunt foarte atente, de obicei, la îngrijirea pielii. Din păcate, există foarte mulți factori care pod duce la degradarea tenului, în timp, dacă acesta nu este curățat cum trebuie. Stresul, stilul de viață nesănătos, alimentația greșită și igiena necorespunzătoare duc la îmbrătrânirea prematură a pielii feței și apariția ridurilor profunde chiar și la vârsta de 30 de ani.

Însă, specialiștii în domeniul frumuseții ne spun că vorbitul constant la telefon constituie un pericol foarte mare pentru tenul nostru. Motivul este foarte simplu. Suprafața telefonului mobil conține foarte multe microbacterii, invizibile ochiului liber, care intră în contact cu tenul nostru. În urma acestui lucru, ne pot apărea pe față diverse pete sau coșuri, inestetice și nesănătoase pentru organism. Pentru a combate această problemă, cel mai bine este să folosim şerveţele umede antibacteriene şi să fim atenți la locul în care îţi laşi telefonul.

Cum ne afectează somnul pielea feței

Știați că și somnul ne poate provoca probleme ale tenului? Nu, nu ne referim la orele de odihnă necesare organismului pentru a se recupera, ci de fața de pernă propriu-zisă. În timpul nopții aceasta se poate umezi, creând un mediu propice pentru tot felul de bacterii din interiorul gurii, microbi care ne pot afecta tenul.

De asemenea, alegerea cremelor de față este un element foarte important în rutina noastră de îngrijire a tenului. Este important ca gelurile, loțiunile, serurile și cremele pe care le folosim să fie potrivite pentru tipul nostru de ten: uscat, normal, mixt sau gras.

Igiena este esențială, de aceea specialiștii ne recomandă să ne curățăm și demachiem fața, în fiecare seară, înainte de culcare, indiferent dacă am folosit produse de machiaj sau nu pe față, pe timpul zilei. Curățarea în profunzime a tenului se poate realiza cu măști purifiante și dispozitive speciale pentru masaj facial.