Pericolul în care planeta se află, de fapt. 14.000 de specialiști rup tăcerea: ”Ne apropiem”

de: Iulia Statie
05 08. 2021

Specialiștii au tras un semnal de alarmă ce ar trebui să pună pe toată lumea pe gânduri! Planeta se află într-un pericol uriaș, așa că sunt pe cale să aibă loc schimbări uriașe în cazul în care anunțul nu este luat în serios.

Vești proaste! În ce pericol se află planeta, de fapt

Incendiile au curprins mai multe țări, așa că oamenii de știință au tras un semnal de alarmă. Toate guvernele au aflat că situația a degenerat, mai ales pentru că specialiștii au anunțat că ne apropiem de punctele culminante ce sunt asociate cu diferite sisteme de pe planetă.

„Ne apropiem sau am traversat deja punctele culminante asociate cu părțile critice ale sistemului Pământului, incluzând straturile de gheață din Antacrtica de Vest și Groenlanda, recifele de corali cu apă dulce și pădurea tropicală a Amazonului.”, au scris specialiștii într-o lucrare numită ‘Avertisment de urgență climatică 2021’.

Anunțul făcut de specialiști. Ce s-ar putea întâmpla în viitor

Specialiștii ce provin din 158 țări au explicat că este nevoie de actualizări frecvente pentru a stabili situația de urgență climatică, mai ales pentru că există anumite evoluții alarmante cu privire la tot ce se întâmplă în ultima perioadă.

Dintre savanți fac parte și 18 oameni din România, ce provin din instituții prestigioase, cum ar fi Universități din Cluj, Sibiu, București, Constanța și Timișoara. Aceștia, alături de alți specialiști din toată lumea, au atras atenția asupra schimbărilor climatice drastice.

Dezastrele naturale fac prăpăd în toată lumea; ‘Recorduri ale concentrațiilor atmosferice’

De asemenea, Thomas Newsome, specialist în ecologie de la Universitatea din Sydney, Australia, a declarat că dezastrele naturale sunt deosebit de îngrijorătoare. Incendiile au făcut prăpăd, stabilindu-se recorduri ale concentrațiilor atmosferice.

„Este deosebit de îngrijoratoare creșterea dezastrelor naturale legate de climă, aici incluzând incendiile de vegetație din Australia din 2019-2020 și faptul că trei gaze care produc efectul de seră – dioxidul de carbon, metanul și oxidul de azot – au stabilit recorduri ale concentrațiilor atmosferice în 2020 și din nou în 2021.”, a declarat Thomas Newsome.

Specialiștii au propus anumite schimbări pentru ca planeta să nu ajungă într-un colaps. Ar trebui să se interzică combustibilii fosili, să se dezvolte rezervele climatice de protejare, să se restabilească biodiversitatea și să existe un preț mai ridicat al carbonului la nivel global.

În cazul în care nu se respectă sfaturile oamenilor de știință, ar putea exista posibilitatea ca dezastrele naturale să nu se oprească aici. Planeta se află într-un pericol real, așa că aproximativ 14.000 de specialiști au decis să spună adevărul, potrivit Science Alert.