Limonada este delicioasă, mai ales vara pe căldura de foc. Combinația dintre apa rece, sucul acrișor de lămâie, menta proaspătă și mierea dulce este ideală.
În plus, este o alegere sănătoasă și o alternativă la sucurile carbogazoare și dulci din comerț sau la băuturile alcoolice.
Cu toate acestea, ai mare grijă la felul în care prepari limonada, pentru că poate deveni rapid periculoasă pentru sănătate. Verifică dacă lămâile tale au coaja bună pentru a fi consumate sau trebuie decojite.
Așadar, dacă lămâile tale nu sunt bio, cel mai bine ar fi să folosești doar zeama lor sau să le decojești, dacă vrei să le introduci în limonada ta.
Cu cojile de la lămâi poți face o mulțime de lucruri. Le poți folosi ca să elimini mirosul urât din coșul de gunoi.
Poți să le lași pe o farfurie în bucătărie pentru a o proteja de furnici sau le poți așeza la pervazuri și lângă crăpături.
În plus, le poți păstra în frigider pentru a elimina mirosurile urâte sau poți să le pui într-un castron cu apă pe care să îl bagi la cuptorul cu microunde.
Lași 2 minute apoi cureți microundele cu o cârpă umedă și toată murdăria s-a dus.
Lămâile sunt ideale pentru că oferă o cantitate mare de Vitamina C. În plus, ar trebui să consumi un pahar de apă călduță cu zeamă de lămâie și o linguriță de miere în fiecare dimineață pe stomacul gol.
Acest lucru îți va îmbunătăți digestia și te va ajuta cu tranzitul intestinal. În plus, elimină pofta de mâncare și te ajută să slăbești.
Dacă ai lămâi a căror coajă poate fi consumată, atunci poți să o folosești în prăjituri, poți să o macerezi în miere și să o folosești la ceaiuri și diverse băuturi.
Coaja de lămâie este extraordinară pentru sănătate datorită conținutului său de vitamine și minerale necesare organismului.
Poți rade coajă de lămâie și o poți păstra într-un borcan cu puțin zahăr.
O consumi fie ca atare, fie în sosuri, dulcețuri, ceaiuri, prăjituri sau cocktailuri.