Pericolul care pândește omenirea. Vine o iarnă catastrofală pentru lumea întreagă?!

de: Iulia Statie
08 09. 2021

Clima globală ar putea să fie puternic zguduită de un fenomen pe care specialiștii îl anunță ca fiind devastator. Există un pericol la care nu se aștepta nimeni, dar mai mulți experți se tem că s-ar putea să existe probleme uriașe, așa că au emis un semnal de alarmă.

Anunțul specialiștilor. Ce probleme pot să aibă oamenii în curând

Natura se dezlănțuie în ultima perioadă. În timp ce pandemia le-a dat mari bătăi de cap oamenilor, așa că mulți și-au pierdut oamenii dragi, locurile de muncă sau afacerile, alții au rămas fără agoniseala strânsă într-o viață din cauza incendiilor sau a diferitelor fenomene violente.

Din păcate, se pare că povestea tragică nu se oprește aici. Specialiștii au făcut un anunț crunt ce are legătură cu vulcanii ce ar putea să erupă, chiar dacă aceștia erau considerați adormiți. Acest eveniment catastrofal ar putea să ducă la efecte grave, potrivit Independent.

Evenimente catastrofale în lume. Semnalul de alarmă emis de experți

Mai exact, nu mai puțin de 20 de vulcani supradimensionați cu potențial distructiv masiv sunt analizați de către experți. În cazul în care aceștia o să erupă, riscul pentru clima pământului și supraviețuirea umanității este unul uriaș, mai ales pentru că evenimentele de acest gen au lăsat urme adânci. 

În urmă cu 600.000 de ani, un supervulcan erupea în Wyoming, în zona Parcului Național Yellowstone. La momentul respectiv, în atmisferă erau aruncați peste 1.000 de km cubi de cenușă și lavă, așa că un oraș mare putea să fie îngropat la o adâncime de câțiva kilometri în urma evenimentului distructiv.

Experții de la Universitatea de Stat Oregan din SUA au demonstrat că vulcanii pot să devină activi chiar dacă au erupt în urmă cu mii de ani. Ei au descoperit că în zona vulcanului Toba, ce s-a dezlănțuit asupra Indoneziei în urmă cu 75.000 de ani, magma a continuat să se scurgă și la 13.000 de ani distanță.

„Foamete pe scară largă și întreruperea populației”

Profesorul Martin Danisik de la Universitatea Curtin din Australia a mărturisit că aceste catastrofe pot să ducă la o iarnă vulcanică, lumea ar putea să treacă printr-o perioadă extrem de rece, așa că mulți o să fie nevoiți să se lupte cu foametea în cazul în care vulcanii o să erupă.

„Super-erupțiile sunt printre cele mai catastrofale evenimente din istoria Pământului, degajând cantități imense de magmă aproape instantaneu.

Ele pot avea un impact asupra climei globale până la înclinarea pământului într-o „iarnă vulcanică”, care este o perioadă anormal de rece, care poate duce la foamete pe scară largă și la întreruperea populației.

Înțelegerea acestor perioade lungi de inactivitate va determina ce căutăm la supervulcanii tineri și activi pentru a ne ajuta să prezicem viitoarele erupții.”, a transmis Dr. Martin Danisik.