Pericolul ascuns în sucurile de fructe fresh. Greșeala fatală pe care românii o fac când îl consumă
Cu siguranță toată lumea din jurul tău ți-a spus, măcar o dată, să renunți la băturile carbogazoase și să le înlocuiești cu sucurile făcute din fructe, nu-i așa? Ei bine, iată că nici acestea nu sunt foarte sănătoase pentru organism. Ce pericol ascund fresh-urile din fructe. Ce fructe au foarte mult zahăr și la ce oră din zi este indicat să consumăm sucurile naturale.
Pericolul ascuns în sucurile de fructe fresh
Tu știai care este greșeala fatală pe care românii o fac atunci când consumă sucurile din fructe? Fructele sunt recomandate în diete, dar trebuie să ai foarte mare atenție să nu le consumi în exces. Fructele conțin foarte mult zahăr care poate crește nivelului insulinei și a zahărului din sânge.
„Sucurile de fructe sunt adesea consumate pe o dietă crudă, cel mai probabil în verile în care organismul preferă mai multe alimente răcoritoare, cum ar fi fructele, piureurile și salatele. Dar, accentul ar trebui să fie pus pe răcirea alimentelor sănătoase, mai degrabă decât să se delecteze cu sucuri de fructe bogate în zahăr și să anuleze beneficiile nutriționale ale fructelor în sine ”, a spus nutriționistul Karishma Chawla, conform idianaexpress.com.
Care sunt fructele care conțin cel mai mult zahăr
Nutriționiștii și specialiștii în sănătate ne recomandă să consumăm sucurile de fructe după o sesiune de exerciții fizice destul de intense, pentru a hrăni organismul cu substanțele nutritive și zaharurile naturale necesare. Pe lângă acest lucru, fructele care sunt cele mai sănătoase și conțin cei mai mulți antioxidanți sunt fructele de pădure: mure, afine, zmeure.
Fructele care conțin cele mai multe zaharuri sunt bananele și strugurii. Merele, perele și kiwi sunt o alternativă bună pentru cei dintre voi care doriți să mâncați o gustare delicioasă și hrănitoare, care să nu miște prea mult acul de la cântar. Cu toate acestea, specialiștii ne avertizează asupra orelor potrivite de mâncat. Cu alte cuvinte, fructele trebuie consumate, cel mai degrabă, în prima jumătate a zilei, deoarece organismul are nevoie de cel puțin trei ore pentru a digera complet mâncarea.