Pericolul ascuns în salata de boeuf. Medicii trag un semnal de alarmă

Pericolul ascuns în salata de boeuf. Medicii trag un semnal de alarmă
Niciun Crăciun fără salata beouf

Pe masa noastră de Crăciun este imposibil să nu existe salata de beouf, cu maioneză, bineînțeles. Dar, este sănătos să mâncăm o astfel de salată cu multă maioneză? Răspunsul la întrebare îl dă unul din nutriționiști, spunând că există o condiție necesară.

Niciun Crăciun fără salata de beouf

A devenit o adevărată tradiție, ca de sărbători, fie Paște, fie Crăciun, să avem pe masă cele mai bune mâncăruri. Printre aceste mâncăruri tradiționale, se numără și salata de beouf. Încă de când eram mici, vedeam cum mama, bunica, mătușa, făceau salata de beouf, ingredinetul principal fiind carnea, dar și maioneza.

Despre acest ingredient minune din salata de beouf, se spune că în exces ar putea dăuna sănătății noastre. Așa că recomandarea este, cât mai puțină maioneză. Un astfel de sfat îl dă și nutriționistul Mihaela Bilic, spunând că:

”Nu contează dacă e cu vită sau pui, contează câtă maioneză are! Despre salata boeuf e vorba, dacă nu aţi ghicit. Un preparat care se vrea dietetic prin definiţie (salată!) poate deveni o bombă calorică atunci când are maioneză din belşug.”

Efectele dăunătoare ale maionezei în cantități mari

Dacă vorbim despre maioneza din comerț, aceasta este de obicei făcută cu grăsimi nesănătoase și oferă foarte puțină nutriție. Majoritatea tipurilor de maioneză găsite la magazinele alimentare, inclusiv versiunile cu conținut scăzut de grăsimi și cu conținut scăzut de calorii, vă pot afecta sănătatea.

Dacă doriți să folosiți maioneză pentru a pregăti chiar și celebra salată beouf, ouă devilate sau salată de ton, faceți-vă propria maioneză de casă cu uleiuri mai sănătoase pentru a beneficia de avantajele nutriționale pe care aceste grăsimi sănătoase le oferă. Dar și în cazul în care faceți maioneza acasă, trebuie să țineți cont de conținutul acesteia.

”Maioneza înseamnă ulei şi fiecare lingură de ulei înseamnă 100 cal, indiferent de sortiment. Când e vorba de maioneză puteţi socoti 80 cal pentru fiecare lingură, adică echivalentul unei felii de pâine. Nu trebuie să renunţaţi la salata de beouf. Mai ales în zilele de sărbătoare, de teama caloriilor, ci doar să folosiţi maioneza cu zgârcenie.

Salata de beouf, fie ea şi cu pui sau curcan în loc de vită, este un preparat de sezon care aduce laolaltă legumele şi carnea fierte, murăturile şi mazărea. Din punct de vedere nutritional este un aliment complet, care conţine toate categoriile de nutrienţi: glucide, proteine şi lipide.”, spune nutriționistul Mihaela Bilic spune despre maioneză.

Așa că, deși în perioada asta vom mânca mult, gras și greu, trebuie să ținem cont de ce mâncăm. Va trebui să ținem cont, totuși, de efectele nesănătoase pe care anumite preparate le au sau le vor avea asupra noastră.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI