Pericolul ascuns din cafeaua 3 în 1. Ce conține, mulți români nu știu acest detaliu și o consumă des
Cafeaua 3 în 1 este cel mai mult apreciată în vacanțe și în camping, dar unii oameni o beau în fiecare zi pentru gust sau din comoditate. Se prepară rapid, este cremoasă și dulce. Este descrisă de producători ca fiind „o compoziție unică de cafea blândă cu zahăr și lapte”, disponibilă în orice magazin, în pliculețe practice de unică folosință. Dar ce anume se află în interior și de unde provine? Este cu adevărat o soluție atât de bună? Cum îți afectează negativ organismul?
Ce conține cafeaua 3 în 1
Iată care este conținutul unui pliculeț de cafea 3 în 1. Cafeaua 3 în 1, sau mai degrabă zahăr cu cafea. Și ulei de palmier întărit Iată un exemplu de ingrediente ale acestei cafele: zahăr, sirop de glucoză, ulei de palmier complet hidrogenat, pudră de cafea instant 10,1%, regulatori de aciditate (E331, E340, E452), proteine din lapte, sare, emulgatori (E471, E472e), arome.
Putem observa la prima vedere că nu este o combinație sănătoasă. O cafea care conține doar 10% de cafea ? În plus, zahărul este primul pe listă, ceea ce înseamnă că se află mai mult zahăr decât cafea într-un astfel de pliculeț.
Este un produs foarte procesat. În comparație cu cafeaua proaspăt prăjită, aceasta are, de asemenea, proprietăți stimulatoare mai scăzute și reduce semnificativ absorbția de fier. Pliculețul de cafea 3 în 1 conține în medie 10% de cafea în cafea. Cafeaua 3 în 1 nu te va stimula – cafeaua instant are deja mai puțină cofeină decât cafeaua proaspăt prăjită.
Diferențele dintre cafeaua clasică și 3 în 1
Diferențele dintre 3 în 1 și cafeaua clasică sunt evidente la prima vedere. Cele două substanțe cu cea mai mare pondere în compoziția acestei băuturi sunt zahărul și siropul de glucoză.
Din cauza digestibilității foarte mari a zaharurilor pe care le conține, provoacă o creștere foarte rapidă a nivelului de zahăr din sânge. Zahărul și siropul de glucoză, consumate în cantități raționale, nu sunt dăunătoare pentru sănătate.
Cu toate acestea, ambele sunt clasificate ca zaharuri simple care, conform recomandărilor OMS (Organizația Mondială a Sănătății), nu ar trebui să depășească 10% din aportul caloric zilnic. Nu este mai bine să bei cafeaua fără zahăr sau să o îndulcești singur, controlând cantitatea de zahăr?
Ei bine, de acum încolo s-ar putea să nu vrei să mai consumi o astfel de băutură pe bază de cafea.