Pericolul ascuns de pâinea feliată. De ce e riscantă pentru noi

de: Bișinicu Andreea
03 10. 2022

De cele mai multe ori alegem să cumpărăm pâine feliată, din supermarketuri, decât să mergem la o brutărie și să comandăm o pâine mare, aburindă. Puține sunt gospodinele ce preferă să își prepare propria pâine în casă. Ce pericol s-ar ascunde în pâinea feliată.

De ce nu este recomandat să cumperi pâine feliată

Deși pâinea feliată este mult mai scumpă decât pâinea normală, albă, acest lucru nu pare să-i împiedice pe consumatori să cumpere din ce în ce mai multe produse de acest fel.

Pâinea feliată vine în forma mai multor sortimente, motiv pentru care clienții sunt atrași de gustul său inedit. Cu toate acestea, specialiștii atrag atenția asupra faptului că pâinea feliată poate deveni un real pericol pentru cei care o consumă.

În primul rând, un aspect important de luat aminte este că pâinea feliată se strică mult mai repede decât cea întreagă. Termenul de valabilitate al pâinii feliate este mult mai redus din cauza faptului că suprafața pentru apariția și înmulțirea mucegaiului este mai mare.

Din acest considerent, specialiștii îți recomandă să depozitezi pâinea feliată la frigider, într-o pungă de plastic. În acest fel, se va forma condens în interiorul pungii, iar pâinea va deveni umedă.

Un alt dezavantaj al pâinii feliate este că acest produs se usucă mai repede decât pâinea întreagă. Tot ce trebuie să faci este să pui pâinea într-o pungă de pânză.

Ce faci pentru a reda prospețimea pâinii uscate

Pentru ca pâinea să-și recapete prospețimea, experții în arta culinară îți recomandă să o uzi cu puțină apă și să o pui în cuptorul cu microunde.

În altă ordine de idei, în brutării, pâinea se taie cu un cuțit special, uns cu ulei, pentru ca feliile să nu se lipsească între ele și să nu se sfărâme. Astfel, pâinea va avea mai multe calorii și un gust pe măsură.

Citește și Pâinea care nu îngraşă e gata în 10 minute. Cum se prepară corect, de fapt

Dacă pâinea s-a uscat, nu trebuie să te îngrijorezi. Poți pune o cană cu apă în cuptorul cu microunde, iar deasupra vei așeza pâinea uscată. După ce ai pornit cuptorul pentru 5 minute, la putere maximă, vei observa că pâinea redevine moale și proaspătă.

În cazul în care pâinea s-a uscat mult prea tare, poți prepara pesmet din ea sau o poți sfărâma în cuburi și, astfel, vei avea parte de crutoane pentru supe și ciorbe.