Pericol pentru șoferi. Trucul care te poate costa scump, dacă duci mașina la service

Pericol pentru șoferi. Trucul care te poate costa scump, dacă duci mașina la service

Este anchetă la service-urile auto după ce mai multe astfel de firme sunt suspectate că ar face înțelegeri cu privire la prețurile practicate. Cercetările Consiliului Concurenței vin pe fondul unor sesizări care indică majorări semnificative la costul manoperei și al pieselor de schimb, scrie Profit.ro.

Șoferii care au dus mașina în service au plătit mai mult pentru reparații

Consiliul Concurenței a demarat o anchetă la firmele care asigură servicii de întreținere și reparare a autovehiculelor, iar în colaborare cu autoritățile competente din domeniul Asigurării de Răspundere Civilă verifică eventuale nereguli în ceea ce privește prețul practicat de unele service-uri auto la lucrările de reparație a mașinilor.

”Autoritatea de concurență are în desfășurare o investigație declanșată din oficiu, privind posibile înțelegeri și/sau practici concertate între întreprinderi active în sectorul serviciilor de întreținere și reparare a autovehiculelor prin stabilirea prețurilor, discounturilor și a altor condiții de tranzacționare”, scrie într-un document oficial al Consiliul Concurenței analizat de profit.ro.

Potrivit unor surse, Consiliul ar fi primit, în același timp, și sesizări cu privire la majorăriri semnificative, în ultimele luni, ale tarifelor practicate atât pentru manoperă, cât și pentru piesele de schimb.

Pericol pentru șoferi. Trucul care te poate costa scump, dacă duci mașina la service
Pericol pentru șoferi. Trucul care te poate costa scump, dacă duci mașina la service

ANPC, amenzi de sute de mii de lei pentru service-urile găsite în neregulă

Investigația Consiliului vine după ce luna trecută, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a făcut verificări la 386 de service-uri auto, iar la mai bine de o treime dintre ele a găsit nereguli. Printre aceste nereguli s-a constat că șoferii nu își puteau ridica mașina reparată din service dacă nu achitau integral factura de reparație, indiferent dacă aceste facturi erau achitate de către consumator sau de către o firmă de asigurări care a acceptat devizul de reparație.

În urma neregulilor identificate, ANPC a aplicat 123 de amenzi în valoarea toatală de aproximativ 500.000 de lei.

În toamna anului trecut, președintele Consiliului Concurenței a declarat că prețurile solicitate de service-urile auto companiilor de asigurări, pentru reparațiile mașinilor avariate în urma unor accidente, ar putea fi plafonate, după ce s-a speculat că ar exista anumite înțelegeri între service-urile auto.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI