Pepenele roșu sau pepenele galben îngrașă mai mult? Un nutriționist a dat răspunsul

de: Cătălina Burghelea
06 08. 2022

Vara este raiul fructelor și al legumelor delicioase. Tarabele din piețe sunt pline ochi cu pepene roșu sau galben, prune, piersici, castraveți, roșii ardei și lista poate continua. Celebre pentru gustul și aroma deosebite, nu este de mirare de ce lumea se înghesuie să le cumpere. Plus că sunt un adevărat scut împotriva obezității și bolilor de tot felul. Deși tindem să mâncăm câte un castron de cireșe sau căpșuni, trebuie să existe o moderație deoarece, consumate în cantități mari, ne pot îngrășa.

Ce trebuie să știi despre pepenele roșu și galben

Una dintre vedetele lunii august este pepenele roșu sau galben, în funcție de preferințe. Indiferent de soiul lor, se află în topul celor mai iubite fructe. Zemos, răcoritor și dulceag, pepenele este recomandat în detoxifiere sau curele de slăbire. Însă, ce-i mult strică, în ciuda faptului că o felie are puține calorii. Devine o problemă atunci când îl mâncăm aproape pe tot. Dacă îl consumăm în cantități mari, nivelul de zahăr din sânge poate crește. Roșu sau galben – care îngrașă mai mult? Ambii au 7-8 grame de carbohidrați la 100 de grame.

Conținut nutrițional și beneficii

Înainte de a dezvălui valoarea nutrițională a lor, trebuie să știm că principala diferență dintre aceste fructe sunt compușii chimici. Cel roșu conține licopen, în timp ce pepenele galben are betacaroten, aceeași substanță care dă culoarea morcovului.

Soiul galben este bogat în vitamine și minerale, fibre și zahăr natural, fiind bun pentru persoanele cu diabet. Cel roșu conține citrulină, aminoacizi, potasiu și vitaminele A și C. Din punct de vedere nutrițional, pepenele galben include fosfor, fier, magneziu, fier, seleniu, acid folic și vitaminele B6, C, E și K, iar fructul roșu este alcătuit din fibre, proteine ​​și niacină, potrivit nutriționiștilor.

Care are mai multe calorii

O altă veste bună este că ambele soiuri de pepene au un conținut ridicat de apă. De fapt, aproape 92% din pulpa fructului este apă. Când vine vorba de calorii, 100 de grame de pepene roșu au aproximativ 46 de calorii, în timp ce aceeași cantitate de pepene galben are 54 de calorii. Așadar, am răspuns la întrebare. Cel galben îngrașă mai mult.

Putem mânca pepene seara?

Dacă nu-ți dorești kilograme în plus, este important să consumi pepenele ziua. Ideal ar fi la micul dejun, nu seara, deoarece digestia este mai lentă, iar consumul de fructe o poate perturba. În plus, conține zahăr, contraindicat noaptea din cauză că se depune.