Pentru ce dată să ne facem planuri de călătorie. Ce spun specialiștii

de: Emanuela Pană
13 04. 2020

„Când vom putea călători din nou?“, este una dintre intrebările care ne macină pe mulți, sătui de izolare și de stat în case. Răspunsul vine de la un specialist în turism, și îl veți afla parcurgând acest articol.

Când vom putea călători din nou

Atunci când criza pandemiei de coronavirus se va fi terminat, oamenii își vor dori să călătorească din nou. După câteva luni de stat la domiciliu, în care oamenii își părăsesc locuințele doar din motive întemeiate, sau pentru a-și reface proviziile, cu toții ne vom face planuri pentru a vizita diverse locuri, pentru a scăpa de monotonia vieții din aceste zile. Însă, din păcate, lucrul acesta se va putea întâmpla mult mai târziu decât se așteptau unii dintre noi. Cu un anunț important în această privință vine un specialist irlandez în turism.

„Eu aş spera că vom putea să zburăm din nou în septembrie, dar cred că lucrurile vor reveni la normal abia primăvara viitoare. Coronavirusul nu dispare curând, asta e clar, dar cazurile ar trebui să scadă. Apoi contează şi ce se întâmplă în ţara unde vrei să mergi. Unele ţări sunt mai afectate decât altele. Apetitul pentru călătorii va fi acolo mereu, dar încrederea a fost distrusă. Distrusă de teama de coronavirus, dar şi de întregul sector aviatic şi companii de turism“, a explicat Eoghan Corry, specialist irlandez în turism, potrivit cancan.ro.

Cum rămâne cu voucherele de vacanță de Paște

În ceea ce privește banii obținuți în urma achiziționării de pachete turistice, reprezentanții agențiilor de turism au anunțat că aceștia au fost deja distribuiți către hoteluri și operatori de zbor. Pentru cei care nu vor să meargă în vacanță nici după terminarea crizei medicale, iată o veste bună: își pot recupera 70% din valoarea tichetelor, iar acestea rămân valabile timp de un an de zile, de unde rezultă că ar putea fi folosite chiar și anul viitor.

În ceea ce privește călătoriile, lucrurile ar putea reveni la normal abia primăvara viitoare

„Cei care nu şi-au folosit voucherele de vacanţă de anul trecut pentru că nu au apucat să plece în vacanță, au fost sfătuiți de noi să le trimită prin curier, către agențiile de turism, pentru a nu expira“, a declarat președintele Federației de Promovare Turistică din România.