Pensionarii din România care primesc cele mai mari pensii. Cât primesc foștii militari

Pensionarii din România care primesc cele mai mari pensii. Cât primesc foștii militari

Unii pensionari din România se plâng de banii puțini pe care-i primesc din partea statului, alții, însă, primesc pensii uriașe. Există o categorie a așa-numiților privilegiați, care încasează mai mult în fiecare lună.

Potrivit cifrelor oferite de Casele Sectoriale din domeniu, pensiile foştilor angajaţi ai Ministerului de Interne sunt mai mari decât ale celor care au fost au lucrat în Ministerul Apărării. În septembrie 2018, de exemplu, în sistemul de pensii al Ministerului de Interne figurau în plată 78.509 pensionari.

Pensia medie a foştilor poliţişti, jandarmi, pompieri și alte structuri din cadrul MAI erau de 3.523 lei lunar. De precizat că e vorba de pensia medie, așadar unii pot avea mai puțin, iar alții semnificativ mai mult.

pensii romania pensii majorate

Cine sunt beneficiarii cu cele mai mari pensii

Cele mai mari indemnizații de la stat le primesc însă beneficiarii cu pensiile de serviciu. Anul trecut, 60.364 de oameni se încadrau în această categorie, pensia medie a acestora fiind de 4.065 lei, cu 226 lei mai puţin decât pensia medie a militarilor, potrivit RTV.

Diferenţe sunt şi în privinţa pensiilor de invaliditate. Foştii angajaţi ai MAI au pensii cu 558 lei mai mari decât pensiile de invaliditate ale foştilor militari.

Doar pensiile de urmaş ale militarilor sunt mai mari decât cele ale foştilor angajaţi MAI, respectiv 1.991 lei, faţă de 1.616 lei.