Pensionară din Drobeta Turnu-Severin, jefuită de un polițist fals. Noua metodă de furt folosită acum

de: Ionuț Vieru
23 03. 2021

O pensionară din Drobeta Turnu-Severin a fost jefuită de către un polițist fals. Acesta a intrat în casa ei spunând că este polițist criminalist. Femeie în vârstă de 72 de ani și-a dat seama că este victima unui jaf. Aceasta a anunțat autoritățile, iar bărbatul a fost prins în scurt timp.

Pensionară jefuită de un polițist fals

Din fericire, în zonă existau camere de supraveghere. Acestea au surprins momentul în care femeia a fost urmărită la piață de falsul polițist. Pensionara mărturisește că bărbatul i-ar fi arătat o legitimație falsă și că ar fi făcut cumpărături cu bani falși. Femeia avea 150 de lei la ea și ceva mărunțiș. „Polițistul” a luat banii spunând că trebuie să se asigure că nu sunt falși.

”Mi-am scos banii pe care-i aveam, 150, i-am pus pe măsuţă şi mărunţişul un pic mai încolo. El a văzut banii, zic, domnule ăştia-s toţi banii mei. A luat banii. Zice, trebuie neapărat să-i luăm să vedem dacă sunt falşi şi i-a pus într-o ţiplă”, declară pensionara păgubită.

În acel moment, femeia și-a dat seama că ceva nu este în regulă și că poliția nu acționează în acest fel. A încercat să-și ia banii înapoi, însă bărbatul era deja plecat. Pensionara a apelat la ajutorul unui vecin care este polițist. În cauză a fost întocmit un dosar penal pe numele bărbatului pentru uzurparea calității oficiale și furt calificat.

Tânărul a fost identificat și arestat

Bărbatul ce s-a dat drept polițist criminalist are 22 de ani. Acesta a fost reținut de autorități pentru 24 de ore. De asemenea, astăzi, 23 martie, instanța de judecată a dispus arestul prevenit al tânărului pentru 30 de zile. În cazul în care intrați în contact cu o astfel de persoană sau veți avea de a face cu o asemenea situație, autoritățile au câteva sfaturi. În primul rând, ar trebuie să solicitați un act de identitate persoane cu care intrați în contact. De asemenea, încercați să rețineți aspecte ale fizionomiei (înălțime, forma feței), semne particulare (alunițe, cicatrici, tatuaje).

În cazul în care persoana respectivă are un autovehicul cu care se deplasează, încercați să fiți atenți și să rețineți culoarea, marca și în special numărul de înmatriculare al acestuia. În acest mod, oferiți un ajutor autorităților. Le va fi mult mai ușor polițiștilor să prindă persoana vinovată, într-un timp cât mai scurt. Cu toate că suma de bani furată nu este tocmai mare, bătrâna a depus totuși plângere la poliție. În acest fel, femeia speră să tragă un semnal de alarmă.