14 sept. 2023 | 20:29

Pensiile românilor se recalculează. Câți bani vor primii seniorii din România în 2025

News
Pensiile românilor se recalculează. Câți bani vor primii seniorii din România în 2025
Peste cinci milioane de pensii vor fi recalculate

Vești importante pentru milioane de români! Se schimbă legea pensiilor, astfel că peste peste cinci milioane de persoane ieșite din câmpul muncii vor primi venituri lunare recalculate. Iată câți bani vor primi seniorii.

Peste cinci milioane de pensii vor fi recalculate

Legea pensiilor ar urma să se modifice, astfel că veniturile a milioane de români care sunt ieșiti din câmpul muncii vor suferi schimbări. Potrivit unor surse guvernamentale citate de Antena 3 CNN, guvernanții au angajat reprezentanți din cadrul Băncii Mondiale pentru a oferi propuneri pentru noua lege a pensiilor.

Aceleași surse susțin că, potrivit noului act normativ, pensia minimă ar urma să fie eliminată, iar punctul de pensie să se actualizeze și să reprezinte 45% din salariul brut. Această recalculare a veniturilor seniorilor ar urma să eliminate inechitățile.

Pensiile nu vor scădea

În proiectul de lege se mai precizează că nicio pensie în plată nu va scădea. În situația în care, după recalculare, va rezulta o sumă mai mică decât cea aflată deja în plată, atunci se va menține suma actuală.

Nu se vor modifica nici vârsta standard de pensionare, stagiul minim sau cel complet de cotizare.

Vor exista modificări și asupra salariilor

Atunci când vorbim de salarii românilor, oficialii din Guvern au transmis că vor exista și aici schimbări, după ce legea salarizării va fi modificată. Prin urmare, fiecare salariu ar urma să fie compus dintr-o parte fixă și una variabilă. Dar hai să vedem ce înseamnă asta.

Citește și: Vești bune pentru pensionarii din România. Persoanele care vor primi 50% în plus la venituri

Potrivit lui Marcel Ciolacu, un exemplu clar ar putea fi în cazul profesorilor. Partea variabilă ar putea reprezenta bonusurile primite în funcție de rezultatele și de performanțele obținute.

Totodată, și sporurile ar urma să sufere schimbări în noua lege a salarizării. Astfel, sunt șanse mari ca acestea să dispară aproape în totalitate. În cazul în care se vor mai acorda, situațiile vor fi unele excepționale.  Specialiștii ministerului Muncii lucrează acum la noua lege a salarizării, însă ea urmează a fi gata abia anul viitor și ar urma să se aplice în 2025.

Citește și: Câți bani în plus primesc românii cu pensii sub 1100 de lei. Anunțul făcut de Casa Națională de Pensii

Parteneri
Ce pensie alimentară plătește lunar Valeriu Gheorghita pentru cei doi copii ai săi din prima căsătorie
Redactia.ro
Rezistă căsnicia dintre Monica Bîrlădeanu și Valeriu Gheorghiță? Celebrul Numerolog Cristian Terran face predicțiile: „Acest cuplu va avea de trecut de o criză o dată la 4 ani”
Click.ro
Boala SECRETĂ de care suferă Anca Țurcașiu. Află cum i-a schimbat viața diagnosticul primit!
Vocea.biz
Wow, ce apariție! Mama Monicai Bîrlădeanu a dat o lecție de stil și rafinament la nunta fiicei sale. Minodora Tătăruşanu a avut două ținute de Oscar la pretențiosul eveniment ș
Unica.ro
Justin Timberlake, prima dată în România. Unde îl poți vedea
EVZ.ro
Abia a divorțat de mama copiilor, dar acum vrea să se întoarcă la a doua soție?! Gestul făcut de fotbalistul de la Națională față de femeia cu care n-a mai vorbit de 5 ani
Spynews
A murit marea cântăreață. A plecat să le cânte îngerilor: Va rămâne în inimile noastre
Capital.ro
WOW! Fosta soție a lui Valeriu Gheorghiță, tot o frumusețe rară. Cine este și cum arată doctorița cu care soțul Monicăi Bîrlădeanu are doi copii. „Viața noastră a fost foarte afectată de...”
Avantaje
DONALD TRUMP a dat LOVITURA! KAMALA HARRIS, în CĂDERE LIBERĂ
Mediaflux
Anamaria Prodan, dezvăluiri cu lacrimi în ochi. Cum i-a răspuns lui Laurențiu Reghecampf după declarațiile controversate făcute de antrenor zilele trecute
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Pelerinaj Sfânta Parascheva 2024. Ce schimbări se fac pentru pelerinii care vin să se închine la moaștele Sfintei Parascheva
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro