28 mart. 2024 | 13:36

Pensii mai mari pentru acești români. Ministrul Muncii a confirmat, cine sunt pensionarii norocoși

News
Pensii mai mari pentru acești români. Ministrul Muncii a confirmat, cine sunt pensionarii norocoși
Românii care vor primi pensii mai mari din septembrie

Pensiile au fost majorate cu 13,8% la începutul acestui an, iar în luna septembrie vor avea loc recalculările. Ce români vor avea pensii mult mai mari și ce categorie de pensionari nu va primi niciun ban în plus, aflați în rândurile următoare.

Românii care vor primi pensii mai mari

Pensiile tuturor seniorilor au crescut de la 1 ianuarie 2024, iar din septembrie, o parte din pensionari vor avea parte din nou de majorări. Simona Bucure Oprescu, ministrul Muncii, a explicat care sunt românii pentru care veniturilor vor crește mai mult.

Potrivit acesteia, pensionarii cu un stagiu de cotizare mai îndelungat vor avea o pensie mai bună, datorită punctelor de stabilitate.

„Această diferență se vede în special în cazul celor care sunt în indemnizația minimă socială, fiindcă astăzi avem în România aproximativ 1.200.000 de pensionari din cei 4.700.000 de pensionari care sunt în indemnizația minimă socială. Aceștia au beneficiat deja de o creștere datorită majorării de la 1 ianuarie cu 13,8% de la 1.125 de lei la 1.281 de lei.

Ei bine, în cazul celor în indemnizația minimă socială, care au stagii de cotizare peste 25 de ani, datorită punctelor de stabilitate, nu vor mai fi otova cu toții, ca într-un sac, la același nivel, și cei care au lucrat de exemplu, 35-38 de ani pe salariul minim pe economie, nu vor mai primi același venit ca pensionarul care a lucrat 15 ani stagiul minim de cotizare, are pensie limită de vârstă și care primește tot indemnizația minimă socială.

Datorită punctelor de stabilitate, cei care au muncit mai mult vor primi mai mult”, a explicat Simona Bucura Oprescu.

Totodată, această informație a fost confirmată și de șeful Casei Naționale de Pensii Publice, Daniel Baciu.

Seniorii care nu vor primi deloc bani la pensie după recalculare

Chiar dacă mulți pensionari așteaptă cu nerăbdare recalcularea, anumiți seniori nu vor avea parte de niciun ban în plus la pensie. Cu toate acestea, Marius Budăi spune că nu există o pensie care să scadă.

Dacă veniturile ar trebui să scadă în urma recalculării, legea spune că se va menține cuantumul cel mai avantajos pentru persoana în cauză. Prin urmare, în cel mai rău caz va rămâne doar cu majorarea de 13,8%, dar venitul nu se va micșora.

„Pentru recalculare, există un articol clar în lege că atunci când, în urma recalculării unei pensii, iese un punctaj mai mic, se păstrează cuantumul în plată”, anunța Marius Budăi, în urmă cu câteva săptămâni, la Antena 3 CNN.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe toate planurile
Click.ro
O femeie era milionară de cel puțin o lună, dar nu și-a dat seama. Descoperirea care i-a schimbat viața
Digi24
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham actualizează planul pentru funeralii
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews
Vestea serii despre Ion Iliescu. Avocatul său a făcut anunțul
Capital.ro
Mulţi români au nume de floare. Topul numelor care se serbează în Duminica Floriilor
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
VESTEA MOMENTULUI! Este vorba de ION ILIESCU
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro