Pensii 2021. Ce se întâmplă cu taloanele, de fapt. Schimbare majoră anunțată de Violeta Alexandru

de: Ana Chivu
28 03. 2021

Violeta Alexandru vine cu detalii despre schimbarea majoră din dreptul pensiilor din 2021. Ce se va întâmpla de anul acesta cu taloanele? Iată detalii despre modificările recente de interes pentru vârstnici.

Pensii 2021: Violeta Alexandru anunță schimbări majore

Violeta Alexandru a anunțat în cursul zilei de duminică, 28 martie, că urmează să depună un amendament la legea pensiilor pentru ca taloanele de pensie să poată fi trimise în format electronic tocmai în dreptul ideii: „sa stai acasa, sa nu iti poti face niciun program in asteptarea postasului este, pur si simplu, depasita”.

Președintele Partidului Național Liberal din București declară că au avut loc mai multe discuții pe această temă. Oficialul urmează să depună un amendament în legea pensiilor pentru ca taloanele mov să se poată trimite și electronic, concluzionând că dacă autoritățile se vor axa pe principiul că nu se poate, atunci nu se va mai moderniza nimic niciodată, încurajând astfel o altă modalitate de a face lucrurile.

Un factor special care grăbește de această dată pașii este chiar criza sanitară, încercându-se astfel să împiedice orice tip de adunare a mai multor oameni precum se poate întâmpla și în cazul drumului la poștă pe care erau nevoiți să-l facă pensionarii. Mai mult decât atât, aici vorbim despre persoane din categoria de risc.

„Am avut mai multe discutii cu pensionarii despre faptul ca, primind pensia pe card, postasii nu le mai aduc talonul de pensie. Necesar in relatie cu medicul de familie, pentru gratuitatea pe mijloacele de transport etc. (…) Ideea asta sa stai acasa, sa nu iti poti face niciun program in asteptarea postasului este, pur si simplu, depasita. Ca si cea privind obligatia de a merge tu la posta pentru un serviciu pentru care statul plateste sa iti fie livrat. Nu mai vorbesc de faptul ca suntem in pandemie si ideea de a merge toti la posta mi se pare neinspirata”
Violeta Alexandru

Cea mai mare pensie

„Cea mai mare pensie de serviciu plătită de către instituţia noastră în luna martie 2021, a fost în valoare de 39.158 lei brut, unui fost magistrat militar. De asemenea, cea mai mică pensie de serviciu pentru limită de vârstă plătită de către instituţia noastră în luna martie 2021 a fost de 1.052 de lei“, au mai spus reprezentanţii Casei de pensii sectoriale a MApN.

Aproximativ 17% din bugetul pentru anul 2020 al MApN a fost alocat pentru plata pensiilor militare de stat și a altor drepturi de asigurări sociale. O pensie medie de serviciu plătită de Casa de pensii sectorială în luna martie a lui 2021, în cuantum brut, este de 3.968 de lei.