Ce salariu trebuie să ai pentru o pensie privată de 2.500 de lei, de fapt
Pensii 2021. România are în acest moment peste 5 milioane de pensionari. Numărul aestora va crește, evident, în următorii ani. Printre cei care vor ieși la pensie, sunt destui care nu au încredere în pensia de stat, acordată prin lege. Astfel că, sunt destui cei care optează pentru o pensie privată. Numai că, vorba românească, socoteala de-acasă nu se potrivește cu cea din târg, așa și cu pensiile private.
Un viitor pensionar va cotiza bani grei pentru o pensie privată de 2.500 de lei
Denumirea de pensie privată este clară, ea vine ca și o completare la pensia garantată prin lege fiecărui cetățean român. Numai că lucrurile încept să se complie atunci când calculăm cam caât ar trebui să cotizeze un român pentru o astfel de pensie, de aproximativ 2.500 de lei. Calculele sunt simple, și se pleacă de la preimza că un român, acum în vârstă de 45 de ani, va ieși la pensie după 20 de ani de muncă continuă.
Pentru a avea o pensie de minim 2.500 de lei, calculul arată că va trebui să cotizeze în fiecare an, timp de 20 de ani, suma de 825 de lei pe lună, care reprezintă, conform legii, 3,5% din salariul brut al românului nostru de 45 de ani. Dar, pentru a putea putea plăti cei 825 de lei, salariul brut trebuie să fie de 22.000 de lei.
Cam complicat să ajungă românul nostru la un astfel de salariu, indiferent că e la privat, sau bugetar. Doar dacă are norocul să prindă, ca și bugetar, un loc de conducere bine plătit, altfel cam greu.
Pensii private 2021. Este necesară o regândire a sistemului de pensii din România
Parlamentul României adopta și președintele României semna o nouă lege 127 / 2019,1 care trebuia să reformeze sistemul public de pensii. Noile modificări ale legii sunt importante. Mai ales pentru persoanele care din diverse motive au perioade în care nu au contribuit la o pensie în România.
Conform legii, până în septembrie 2021, toate persoanele care contribuie la sistemul de pensii din România ar trebui să fie la curent cu noile prevederi pentru a beneficia de cele care le-ar putea afecta pozitiv. După schimbarea eșicherului de conducere în România, legea amintită mai sus nu a mai fost de actualitate.
Noua guvernare anunță o nouă lege care să reformeze sistemul de pensii. Aceeași oficiali guvernamentali anunțau recalcularea pensiilor celor peste 5 milioane de români și, implicit, a celor care vor ieși la pensie în următorii ani.
Datele statistice arată că o reformă reală a sistemului de pensii, în acest moment, ar fi dezastruoasă. Ar defavoriza un număr considerabil de pensionari, care și așa au pensii mici, dar contribuții mari la fondurile de pensii.