Pensii 2021. Ce români vor rămâne fără bani. Ludovic Orban a făcut anunțul trist

Pensii 2021. Ce români vor rămâne fără bani. Ludovic Orban a făcut anunțul trist
Ludovic Orban, anunț despre pensii 2021: ce români vor rămâne fără bani/ Foto: Inquam

Luni, în ședința Biroului Politic Național al PNL, a fost prezentat proiectul care se află în pregătire și care reglementează situația cumulului pensiei cu salariul. În acest context, fostul premier Ludovic Orban a declarat că a purtat o discuție cu ministrul Muncii, Raluca Turcan, privind situația pensiilor.

Ludovic Orban, anunț despre pensii: Românii care vor rămâne fără bani

„În privinţa cumulului pensiei cu salariul, chiar am avut o discuţie în cadrul Biroului Politic Naţional, cu doamna ministru Raluca Turcan. Noi am prezentat proiectul care se află în pregătire care să reglementeze situaţia cumulului pensiei cu salariul. În principiu nu va mai permite cumularea pensiei din sistemul public cu salariul din sistemul public. Când va fi gata, va fi prezentat acest proiect”, a declarat Orban

Salariul din sistemul public nu se va mai cumula cu pensia

Orban a fost întrebat dacă este în regulă să fie prezentat un proiect privind situația cumulului pensiei cu salariul și în același timp să fie propuși oameni care să beneficieze și de pensie, și de salariu.

„Oricine, odată cu adoptarea Legii, va trebui să respecte legea. Principiul îl susţinem prin proiectul de lege, iar punctul nostru de vedere aşa după cum am anunţat deja nu va mai permite posibilitatea cumulului salariului din sistemul public cu pensia”, a clarificat fostul prim-ministru.

Ministrul Muncii: Recalcularea pensiilor durează un an și jumătate 

Majorarea pensiilor rămâne un subiect fierbinte pe scena politică din România. Raluca Turcan susține că, până în prezent, inițiativa de majorare a pensiilor a fost una iluzorie și total nepregătită. Ministrul Muncii a subliniat că anul acesta va începe procesul de recalculare a pensiilor.

„S-a vehiculat mult o majorare de 40% a pensiilor, însă această majorare nu a fost niciodată pregătită și dorită la modul real. Asta înseamnă un efort bugetar de 138 de miliarde pe care România, în nicio etapă a ei, chiar și antepandemie, nu și-ar fi permis-o. În momentul în care s-a deschis subiectul acestei iluzorii majorări a pensiilor de 40%, era necesară o etapă de pregătire și recalculare, astfel încât, pe o nouă formulă, să crească pensiile cu 40%.

Anul acesta începem procesul de recalculare a pensiilor. În zilele următoare, voi emite un ordin prin care se recalculează toate dosarele de pensie, așa încât ele să fie pregătite ca pe o nouă lege a pensiilor, bazată pe contributivitate și echitate în sistemul de pensii, să putem ajunge, sper eu într-un an și jumătate, să ajungem la final”, a declarat oficialul la B1TV.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI