Sondaj: pe cine preferă românii ca Președinte al României

Sondaj: pe cine preferă românii ca Președinte al României

Potrivit unui sondaj realizat de IMAS, pe locul întâi în topul preferințelor românilor pentru președintele țării se află tot Klaus Iohannis. Acesta conduce detașat clasamentul  în preferinţa electoratului pentru obţinerea unui nou mandat de preşedinte. Vezi care este favoritul românilor din PSD.

Pe locul al doilea se află Călin Popescu-Tăriceanu, liderul ALDE. Iar de la PSD, cea mai bună variantă, ar fi Gabriela Firea, care l-a depășit cu mult în clasament pe Liviu Dragnea, liderul PSD, potrivit unui sondaj IMAS, realizat la comanda Europa FM, informează Adevărul.

Datele din sondajul IMAS arată că, dacă în următoarea perioadă ar fi alegeri prezidenţiale, Klaus Iohannis ar obţine 34,9%. La mare distanţă de acesta e liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, cu 13,9%. Pe locul al treilea se află Victor Ponta, lider al Pro România, care are o intenţie de vot de 12,7%. Pe locul patru s-ar clasa Dacian Cioloş (PLUS), cu 9,2% intenţie de vot, iar pe locul cinci Liviu Dragnea, care strânge doar 5,3%.

La polul opus, cu o intenție de vot sub 5% s-au clasat: Ludovic Orban (PNL), Dan Barna (USR), Kelemen Hunor(UDMR) şi Eugen Tomac. De asemenea, puşi să aleagă pe cine ar prefera din PSD drept candidat la prezidenţiale, respondenţii au mers în special pe varianta Gabriela Firea.

În urma analizei datelor din sondaj, Gabriela Firea a obținut 42% procente, în timp ce Liviu Dragnea a obținut doar 23%. În schimb, 30% dintre respondenți ar dori un alt candidat. Sondajul a fost realizat pe 1.010 persoane, în perioada 4-20 decembrie, prin telefon, iar eroarea admisă este de +/-3%.

Klaus Iohannis a declarat pe data de 4 ianuarie că va candida pentru un nou mandat la alegerile prezidenţiale. Şeful statului s-a declarat optimist în ceea ce priveşte candidatura sa pentru un nou mandat și a menționat că nu se teme de niciun contracandidat. Care sunt obiectivele președintelui pentru acest an.

În 2019, vom avea parte de alegeri prezidențiale în România. În timp ce Iohannis a anunțat că va candida din nou pentru cea mai înaltă poziție din Stat, în tabăra adversă îi avem pe Tăriceanu și Dragnea. Momentan, nu se știe dacă alianța PSD-ALDE va avea un candidat comun la prezidențiale sau vom vorbi de două candidaturi din partea celor două formațiuni politice. S-au vehiculat în presă în mai multe variante, iar Dragneași Tăriceanu au făcut câteva afirmații pe marginea subiectului.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI