Pe ce dată se redeschid cinematografele din România, de fapt. Surpriză majoră pentru cinefil

Pe ce dată se redeschid cinematografele din România, de fapt. Surpriză majoră pentru cinefil
Cinematografele se redeschid în România în anumite condiții

Cinematografia mondială și românească a avut un an extrem de greu. Datorită Pandemiei producțiile de filme au fost amânate, iar cinematografele au fost închise. Din fericire, din 15 mai, odată cu relaxarea, spațiile de proiectare a filmelor se pregătesc de redeschidere. Totul, spun proprietarii de săli de proiecție, se va face în conformitate cu regulile impuse de autorități.

Cinematografia mondială are pierderi imense în Pandemie

Conform celor mai recente date disponibile, industria cinematografică globală a suferit o pierdere de venituri de șapte miliarde de dolari. Pierderile au început de la mijlocul lunii martie 2020 datorită coronavirusului. Impactului Pandemiei asupra industriilor din întreaga lume a fost devastator.

Odată cu Pandemia s-au închis cinematografele, au fost amânate premierele filmelor, au fost anulate proiecțiie acestora. Industria cinematografică a avut pierderi de alte venituri de zece miliarde de dolari. Toate au fost efectele economice ale pandemiei care au continuat pe parcursul anului trecut. Pandemia covid a avut un impact substanțial asupra industriei cinematografice în 2020, reflectând impactul acesteia în toate sectoarele artei.

În întreaga lume și în diferite grade, cinematografele au fost închise, festivalurile au fost anulate sau amânate, iar lansările de filme au fost mutate la date viitoare sau amânate la nesfârșit. Datorită închiderii cinematografelor, box-office-ul global a scăzut cu miliarde de dolari.

Cinematografele se redeschid în România în anumite condiții

Streaming-ul a cunoscut o creștere semnificativă a popularității și stocul de expozanți de film a scăzut, de asemenea, dramatic. Multe blockbustere inițial programate să fie lansate de la mijlocul lunii martie 2020 au fost amânate sau anulate în întreaga lume. Multe producții de film au fost, de asemenea, oprite.

După o perioadă în care proprietarii de cinematografe, la nivel național, au avut pierderi însemnate, acum a venit și o speranță. Odată cu relaxarea restricțiilor, sălile de cinema se vor redeschide, dar în anumite condiții.

Oficialii au anunțat că începând cu 28 mai sălile își vor putea primii cinefilii. De exemplu cele cinci săli deținute de Cineplexx, din București, Satu-Mare, Sibiu și Târgu-Mureș, se vor redeschide începând cu data menționată anterior. Proiecțiile vor cuprinde ultimele filme scoase pe piață, spectatorii având parte de diferite promoții.

Pentru mai multe detalii citiți AICI.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI