Patru copii au fost luați de o viitură în județul Prahova. Autoritățile sunt în alertă

de: Claudiu Surmei
31 05. 2019

Patru copii au fost luați de o viitură în comuna Sangeru, din județul Prahova. Cel mai mic dintre ei are doar 9 luni, iar cel mai mare are 6 ani. Mama lor a fost salvată în ultima clipă de un vecin, după ce s-a agățat de rădăcina unui copac.

Viitura a luat o casă în care se aflau 4 copii și mama lor

O furtună puternică s-a abătut, vineri după-amiază, asupra mai multor localități din județul Prahova, cele mai afectate fiind cele de la limita cu județul Buzău. Situația s-a agravat de la o oră la alta. Mai multe gospodării au fost distruse de viitură, un drum comunal a fost blocat de aluviuni și mai multe mașini au fost luate de ape. Traficul rutier este blocat parțial și pe mai multe drumuri din zona Albeşti-Valea Călugărească şi Mizil.

Probleme au fost și pe Valea Prahovei din cauza ploii torențiale. 8 mașini au fost prinse în trafic de șuvoaiele de apă în zona Cumpătu din Sinaia și au rămas blocate din cauza unei viituri.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Prahova a anunțat că o femeie și 4 copii au fost surprinși de viitură în localitatea Sângeru. Femeia a fost salvată în ultima clipă de un localnic, după ce s-a agățat de rădăcina unui copac. Pompierii s-au mobilizat și au pornit imediat în căutarea celor dispăruți. 30 de pompieri au intervenit pe ambele maluri ale râului Cricovul Sărat și au reușit să salveze un băiețel de 6 ani, care nu făcea parte din primul grup de copii dispăruți.

După alte zeci de minute de căutări, reprezentanții ISU au anunțat că au găsit o fetiță în vârstă de 3 ani și au făcut manevrele de resuscitare. Potrivit primelor informații, cei 4 copii au fost luați de viitură cu tot cu casă.