Patriarhul Daniel trage un semnal de alarmă. Ce pot păți credincioșii care stau acasă
Patriarhul trage un semnal de alarmă pentru cetățenii români. Perioada de carantină poate fi nefolositoare și chiar să ne facă mai rău. Trebuie să stăm în carantină așa cum trebuie, altfel o facem degeaba.
Patriarhul Daniel trage un semnal de alarmă
Patriarhul a vorbit despre temerile sale pentru poporul român. Potrivit acestuia, românii ar putea să se îmbolnăvească, dar nu de virus, ci de nevroze colective. Statul acasă nu este eficient dacă nu îl facem cum trebuie. Acesta susține că nu trebuie să ne descurajăm, ci să facem activități bune, să gândim pozitiv și să fim activi. Teama ar putea deveni o boală psihoză sau nevroză colectivă. Acesta a mai menționat și că trebuie să facem rugăciuni în tot acest timp.
„Nu trebuie în această perioadă să cădem în deznădejde, ci să ne întărim în credinţă. Dacă nu stăm acasă în mod folositor, statul acasă ne poate îmbolnăvi, chiar dacă nu luăm virusul, prin faptul că devenim descurajaţi. Dacă teama de boală devine o psihoză sau o nevroză colectivă, noi deteriorăm sănătatea noastră psihică, chiar dacă sănătatea trupului nu este atinsă de acest virus care a răspândit boala în toată lumea. La întrebarea ‘Cum stăm acasă?’ noi răspundem: În mod pozitiv şi activ. Prin rugăciune şi prin activităţi bune, a explicat patriarhul României, citat de basilica.ro, care, miercuri, 25 martie, a slujit de Buna Vestire în Paraclisul istoric „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” al reşedinţei Patriarhale.”, spune Patriarhul Daniel.
Acesta a propus și o serie de recomandări
Patriarhul s-a rugat la predica sărbătorii de Buna Vestire pentru a putea trece cu bine peste această perioadă. De astfel, acesta ne-a spus că este bine ca și credincioșii să se roage mai mult la Maica Domnului. Pentru a putea avea o perioadă de carantină bună, dar să nu ne pierdem nici încrederea, Patriarhul BOR a propus mai multe recomandări.
- Să ne rugăm dimineața, la prânz și seara. Putem utiliza cărțile de rugăciuni dar și rugăciunile pe care le cunoaștem deja.
- Să comunicăm în fiecare zi cu cei din casă, față în față, dar și prin intermediul telefonului cu cei de afară. Toate aceste pentru a-i încuraja și a le da speranță.
- Să urmărim emisiunile de la radio și televiziune care ne inspiră și ne luminează. Nu cele care creează panică și teamă.
- Să ajutăm cu vorbe și fapte bune pe cei care au nevoie de ajutor. Totodată putem să terminăm lucrări pe care nu am apucat, datorită timpului.
- Să facem proiecte pozitive pentru vremurile care vor urma după ce această perioadă se va termina.