Pastilele pe care toți românii le iau greșit, fără să știe! Ce eroare fac, de fapt

de: Alexandra Chivu
13 09. 2020

Sănătate și energie într-o pastilă. Oamenii le iau, pentru că au impresia că vor fi mai sănătoși și că de atunci încolo își pot duce la capăt toate atribuțiile. Este posibil, cu grijă la alimentație și mișcare, dar dacă le și administrezi corect.

Pastilele, o iluzie dacă le luăm greșit. Cum trebuie administrate

Vitaminele și mineralele sunt importante pentru buna funcționare a corpului. Evident că cea mai bună sursă sunt alimentele, dar, pentru un plus de energie ori pentru că nu mulți dintre noi ne putem lăuda cu o nutriție sănătoasă, uneori este nevoie și de ele. La fel de important este și să știi cum trebuie administrate acestea, pentru a fi asimilate cât mai eficient de organism.

Întâi de toate, fără o alimentație corespunzătoare, ele nu vor fi asimilate de corp, de aceea este bine să le asociezi cu alimente care conțin în mod natural vitaminele din capsulă. De exemplu, tableta de vitamina C este bine să fie luată în compania unui pahar de suc natural de citrice.

O altă greșeală frecventă a oamenilor este administrarea vitaminelor pe stomacul gol. Din cauza acestei erori, poți avea stări de greață sau indigestie. Chiar dacă toate vitaminele pot provoca simptome similare, cel mai des, efectele neplăcute apar din cauza suplimentului de fier sau a complexului de vitamina B.

Cât despre vitamina A, vestită de asemenea, pentru a fi asimilată cât mai bine, trebuie luată aproximativ la aceeași oră în fiecare zi, în cantitatea prescrisă de medic.

Suplimentele cu multivitamine, doar o impresie?

Vitamine, cu cât mai multe, cu atât mai bine, cel puțin așa gândesc mulți dintre noi, iar mulți farmaciști se grăbesc să susțină teoria, mai ales că nu sunt ieftine deloc și, teoretic, merg luate pentru orice problemă de sănătate. După acest principiu, mulți oameni preferă să își ia aportul de vitamine mai puțin din farfurie și mai mult din tubul de la farmacie. E doar o impresie, spun câțiva cercetători americani, după ce au analizat multivitaminele de pe piață. De altfel, atunci când nu sunt luate la recomandarea medicului, suplimentele pot fi chiar periculoase, mai ales cele care conțin și oligominerale, a căror acumulare în corp, în doze mari, este nocivă.

„Nu au modificat rata apariției infarctului sau mortalitatea din cauza bolilor cardio-vasculare. Nu există dovezi că fac bine, dar există dovezi că fac rău. Recomandarea noastră este să nu vă cheltuiți banii degeaba”, transmit specialiștii americani.