Pastele care nu îngraşă. Mănânci câte vrei fără să îţi fie teamă că vei acumula kilograme

de: Sabina Anastasia
02 05. 2023

Playtech Știri îți arată care sunt pastele care nu îngrașă, potrivit specialiștilor în domeniul nutriției. Poți să mănânci câte vrei, fără să te îngrijorezi că vei acumula kilograme în plus. Ține cont de aceste trei „secrete”, pentru a nu-ți face griji privind masa corporală. Iată cum trebuie să le gătești!

Acestea sunt pastele care nu îngraşă

Dacă și tu te numeri printre iubitorii de paste, dar îți este teamă că te vei îngrășa din cauza lor, ai ajuns la locul potrivit. Știai că există inclusiv diete pe baza acestui preparat, cu ajutorul cărora poți să pierzi kilogramele în plus? Sună surprinzător, cu siguranță! Specialiștii în domeniul nutriției explică tot ce trebuie să știi despre acest fel de mâncare.

Pastele în sine nu îngrașă neapărat. În schimb, sunt bogate în carbohidrați, ceea ce înseamnă că pot să contribuie la creșterea masei corporale, dacă nu ești atent. Când consumi carbohidrați, corpul îi descompune în glucoză, pe care celulele o folosesc ca sursă de energie, spun experții în sănătate.

În cazul în care consumi mai multă glucoză decât are nevoie organismul uman pentru energie, corpul va stoca excesul sub formă de grăsime. Acesta este, de fapt, motivul pentru care te poți îngrășa, dacă obișnuiești să mănânci paste în mod neechilibrat. Poți să le consumi însă și fără să acumulezi kilograme în plus.

Spaghetti, penne, farfalle, fusilli – indiferent ce tip de paste alegi să gătești, dacă respecți trei „secrete”, nu te vei îngrășa, promit nutriționiștii. Poți să le prepari cu tot felul de condimente, precum: ulei de măsline, ulei de floarea-soarelui, sos de roșii, leguminoase, pește, carne, brânză.

Cele trei „secrete” de care să ții cont

Pentru a nu te îngrășa din cauza pastelor, trebuie să ai în vedere trei lucruri. Primul se referă la modul în care le gătești. Este absolut necesar să te prepari „al dente”, astfel încât mâncarea să fie digerabilă. După ce fierbi pastele, clătește-le, pentru a elimina reziduurile de amidon din ele.

Fii atent și la sosurile pe care le folosești pentru a găti paste. Nu opta pentru cele ce pică greu la stomac, precum mâncărurile tip carbonara și amatriciana. Pastele trebuie asezonate cu multe legume, pește sau ulei de măsline, pentru a fi cât mai sănătoase. Este bine să alegi sosuri simple și ușoare pentru stomac.

Te-ar putea interesa și: Cum faci macaroane ca bunica ta. Rețeta veche de sute de ani a fost găsită acum

Al treilea aspect de care trebuie să ții cont pentru a nu te îngrășa din cauza pastelor este următorul: trebuie consumate neapărat fără felul principal, acesta din urmă fiind mutat la următoarea masă. Dacă procedezi astfel și ții cont de aspectele anterioare, poți fi convins că nu vei acumula kilograme în plus.