Părul copiilor ar conține aur. Descoperirea revoluționară care va șoca orice părinte

Părul copiilor ar conține aur. Descoperirea revoluționară care va șoca orice părinte
Părul copiilor ar contine aur

Pare incredibil, dar este adevărat. Cercetătorii francezi au făcut o descoperire revoluționară. Potrivit oamenilor de știință, părul copiilor ar putea conține aur. Ce spun cei de la Universitatea Pierre et Marie Curie din Paris, Franța.

Cum au descoperit cercetătorii că părul copiilor ar conține aur

Oamenii de știință au identificat, recent, nanoparticule de aur în interiorul părului uman. Datorită diferiților aminoacizi prezenți în părul uman, cercetătorii au reușit să reducă o soluție de acid cloroauric la aur.

Nanoparticulele de aur se formează în cea mai mare parte în zona bogată în keratina a firului de păr și sunt aranjate într-un model de vârtej ca o amprentă.

Oamenii de știință explorează diverse utilizări, de la electronice și senzori la teste de diagnostic medical și tratamente pentru cancer. Nanoparticulele de aur au fost deja folosite pentru livrarea de medicamente pentru a trata anumite boli și au potențialul de a fi utilizate ca microelectrozi în păr.

Culoarea se poate schimba în interiorul rădăcinii, sub lumină albă. Sub lumină albastră, este prezentă o fluorescență roșie intensă observabilă în locul fluorescenței verde deschis a părului fără tratament.

Urmează vopsirea părului la diferite intervale de timp. Dezvoltarea radială a fluorescenței arată o corelație directă cu formarea nanoparticulelor de aur, scriu cei de la sciencenode.org.

De unde apare aurul

Podoaba noastră capilară trebuie îngrijită cu simț de răspundere. Conform Leon Studio One, părul uman conține carbon (50%), oxigen (21%), azot (17%) și sulf (5%), însă nici aurul nu lipsește din componența lui.

Revista Science Focus susține că părul copiilor poate conține o cantitate mai mare de aur decât persoanele în vârstă. Bebelușii sub trei luni au mai mult aur în păr, deoarece acesta provine din laptele matern și poate atinge dublul concentrației medii de aur din scoarța terestră.

Deoarece aurul nu este reactiv, el există ca nanoparticule în apa de mare și în sol. Plantele și animalele absorb unele dintre aceste nanoparticule de aur, așa că trec în lanțul trofic până la noi.

Pe de altă parte, chiar dacă nu aveți plombe de aur, există aproximativ 2 mg de aur în corpul dumneavoastră. Organismul nostru reglează cu atenție concentrațiile de metale biologic active, cum ar fi zincul și cuprul și elimină orice surplus prin piele și păr. Aurul, deși inofensiv, este excretat în același mod.