Partidul AUR, prezent de urgență la MAI. Ce pretenții au, de fapt, pentru Lucian Bode

de: Anițoiu Ana
31 03. 2021

Protestele din ultimele zile, susținute de români, dar și de Alianța AUR au crescut în toată țara. Dacă la Arad au ieșit 2-300 de oameni, în București, Timișoara, Craiova, deja vorbim de câteva mii. Alianța AUR și George Simion, a fost prezentă în Piața Universității pe tot parcursul acestor zile de proteste. Ieri după-masă, George Simion anunța că astăzi va merge la Ministerul de Interne unde va cere audiență la ministrul Lucian Bode.

George Simion în audiență la ministrul Lucian Bode

Aseară Bucureștiul a fost iar scena protestelor anti-restricții, cu lozinci anti-guvernamentale și împotriva factorilor de decizie. George Simion și colegii săi de partid au fost prezenți și ieri în Piața Universității și în Piața Victoriei.

La finalul serii liderul AUR anunța că va merge în această dimineață la Ministerul Afacerilor Interne. Vor să ceară o audiență la ministrul Lucian Bode. Motivația din spatele acestei decizii a fost explicată de George Simion, în lumina evenimentelor dure de la Brăila.

Conform acestuia forțele de ordine ar fi intevenit dur în protestele pașnice de la Brăila, printre cei agresați de polițiști fiind și minori. În aceeași justificare a decizie, George Simion l-a acuzat pe actualul Prefect de partizanat politic.

”Cerem sancţionarea prefectului de Bucureşti pentru partizanat politic şi inducerea în eroare a opiniei publice. Alin Stoica că responsabili pentru protestele de luni care au degenerat în violenţe sunt cei de la AUR”, se arată în comunicatul dat de George Simion și Alianța AUR.

Lucian Bode dă replica dur liderului AUR

După emiterea comunicatului, actualul ministru Lucian Bode a reacționat la cerințele liderului AUR, George Simion, dar și la acuzațiile aduse subordonaților acestuia de la Brăila. În mesajul transmis, Lucian Bode a făcut afirmația, conform căreia, ministerul său nu este sat fără câini.

„Dacă e vorba de parlamentari, atunci au stat degeaba în Parlament în toate aceste luni de la depunerea jurmănâtului pentru că parlamentarii iau contact cu un ministru din Guvernul României instituţional, pe calea interpelării, a întrebării, a \”Orei Guvernului\”, la comisia de specialitate. Aici este Ministerul Afacerilor Interne, nu este sat fără câini.

Aici nu vine fiecare când vrea, trece pe stradă să discute cu ministrul de Interne. Parlamentarii au drepturi şi obligaţii. Obligaţia lor este să cunoască legea, să ştie în ce condiţii pot discuta cu un membru al Guvernului. Sigur că, în transparenţa care ne caracterizează, noi am discutat cu fiecare. Nu se pune problema să nu stăm de vorbă, să nu explicăm, dar mă surprinde faptul că parlamentarii nu cunosc regulamentul”, a declara Lucian Bode în această dimineață.