Parlamentul a decis acum. Se întâmplă chiar pe 27 septembrie

Parlamentul a decis acum. Se întâmplă chiar pe 27 septembrie
Parlamentul a decis acum. Se întâmplă chiar pe 27 septembrie

În plină criză epidemiologică aleșii țării în Parlamentul României au votat data la care românii vor putea merge la vot pentru alegerile locale de anul acesta. Data ar fi trebuit să fie mult mai devreme, dar în condițiile actuale a fost necesară devansarea.

Parlamentul a decis acum când vor merge românii la vot

Astăzi, în Camera Deputaților, s-a votat data la care vom putea merge și să dom votul nostru de încredere viitorilor reprezentați în cele două camere ale Parlamentului României. Astfel că, după votul de azi, alegerile locale vor avea loc pe data de 27 septembrie. Camera Deputaților, fiind for decizional, a votat legea cu 253 de voturi „pentru”, două voturi „împotrivă” și 36 abțineri. Legea care stabilește data scrutinului urmează acum să ajungă la președintele Klaus Iohannis, pentru a o promulga. ieri, în Senatul României, a fost luată aceeași decizie pentru data de 27 septembrie ca dată pentru alegerile locale. Atât în Senat cât și în Camera Deputaților a fost respins un amendament depus de USR prin care se cerea prelungirea votului pentru oduă zile, nu una așa cum era propus în forma inițială a legii.

Se întâmplă chiar pe 27 septembrie

Conform legii promulgate, în data de 27 septembrie românii vor merge la vot, pentru alegerile locale, pentruv viitori principali gospodari din primării. Principalele partide care își vor depune candidații sunt PSD, ALDE, ProRomânia, PNL, USR, PMP dar și din partea minorităților. Conform legii, începând cu data de 28 august vor partidele politice și candidații desemnați vor putea intra în campania electorală.

Parlamentul a decis acum. Se întâmplă chiar pe 27 septembrie
Parlamentul a decis acum. Se întâmplă chiar pe 27 septembrie

”Campania electorală va începe pe 28 august, iar Biroul Electoral Central va fi constituit pe 2 august, urmând ca toate candidaturile să se depună până pe data de 18 august. În ce priveşte birourile electorale de circumscripţie, acestea vor fi constituite pe 8 august, dată de la care vor putea fi înregistrate alianţele electorale şi vor putea fi depuse candidaturile, mai anunţă Autoritatea Electorală Permanentă. Campania electorală va începe în data de 28 august 2020 şi se va încheia în ziua de sâmbătă care precedă data alegerilor, respectiv în data de 26 septembrie 2020, ora 7.00″, a anunțat Autoritatea Electorală Permanentă (AEP).

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI