Parlamentarii cu salarii uriașe. Cine câștigă 68.000 de lei pe lună

de: Năstase Mirabela
24 06. 2020

În Parlament, începe bătălia pe salarii uriașe. Astfel că aleșii se reunesc în prima ședință în plen comun în pandemie pentru a stabili pe cine numesc în funcții cheie, cu salarii de zeci de mii de lei lunar, la Autoritataea pentru Supraveghere Financiară, Autoritatea de Reglementare în Domeniul Energiei și nu numai.

Parlamentarii cu salarii uriașe

E bătălie pe salarii uriașe în Parlament. ASF – Autoritatea de Supraveghere Financiară caută președinte. Vicepreședintele Curții de Conturi, Nicu Marcu, este singurul candidat pentru funcția de președinte al ASF, fiind avizat favorabil.

  • Propunere:

Nicu Marcu

SALARIU: cca. 68.000 lei (peste14.000 de euro).

Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei caută vicepreședinte.

  • Propunere:

Mircea Man

SALARIU: cca. 45.000 lei.

De asemenea, Parlamentul urmează să voteze numirea a doi membri în Comitetul de reglementare al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei.

Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei

MEMBRI ÎN COMITETUL DE REGLEMENTARE

  • Propuneri:

Marian Neacşu

Valeriu Steriu

SALARIU: cca. 23.000 lei.

De asemenea, un alt punct al ordinii de zi este numirea preşedintelui Secţiei de drept public şi a preşedintelui Secţiei de drept privat în cadrul Consiliului Legislativ.

CONSILIUL LEGISLATIV

Președinte Secția de drept public

  • Propuneri:

Sofia Mariana Moţ
2. Eugenia Marin
3. Olimpia Louysse Răducu

CONSILIUL LEGISLATIV

Președinte Secția de drept privat

  • Propuneri:

Toni Greblă
2. Elena Diaconu
3. Maria Raluca Marinescu.

Ce este Parlamentul României

Parlamentul României este organul reprezentativ suprem și unica autoritate legiuitoare a României. De menționat este că Parlamentul este bicameral și este alcătuit din Senat și Camera Deputaților.

De menționat este că Parlamentul împreună cu Guvernul are și dreptul de inițiativă legislativă. De asemenea, o propunere legislativă poate fi înaintată și de către un grup de minim 100.000 de persoane cu drept de vot din cel puțin un sfert din județele țării.

În plus, ședințele celor două camere se desfășoară separat, articolul 65 din Constituția României definind astfel situațiile în care au loc ședințe comune.