Părintele Visarion Alexa, acuzat de o a doua femeie de agresiune. „Nimeni nu m-ar fi crezut”

de: Sabina Anastasia
20 09. 2022

Părintele Visarion Alexa, acuzat de o a doua femeie de agresiune sexuală. Mărturia victimei a fost făcută publică la scurt timp după ce parohul Bisericii „Pogorârea Sfântului Duh” din București a fost reținut de autorități. Acesta a fost plasat sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. Ce ar fi dezvăluit a doua victimă despre ce se întâmpla în timpul spovedaniei.

Părintele Visarion Alexa, acuzat de o a doua femeie de agresiune

Visarion Alexa, parohul Bisericii „Pogorârea Sfântului Duh” din Capitală, se confruntă cu noi acuzații de agresiune sexuală. O a doua victimă ar fi vorbit despre ce o punea părintele să facă în timpul spovedaniei. Femeia, a cărei identitate nu a fost făcută publică, a dezvăluit lucruri absolut înfiorătoare despre preot.

A doua victimă ar fi povestit că era bulversată în timp ce se spovedea. Deși i se părea că lucrurile nu sunt în regulă, părintele o „liniștea” explicându-i că nu înțelege Biblia. Acesta o îndemna pe femeie să studieze mai bine textele biblice, pentru a înțelege ce înseamnă adevărata dragoste față de aproapele său.

Amintim că părintele Visarion Alexa a fost reținut de către autorități, după ce a fost acuzat de o primă victimă de agresiune sexuală. Parohul a fost plasat sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, în urma unei decizii luate de Judecătoria Sectorului 6. Avocata părintelui susține că între preot și enoriașă exista o relație de prietenie.

De asemenea, Arhiepiscopia Bucureştilor a confirmat luni, 19 septembrie, că va începe o anchetă individuală în acest caz. Până la finalizarea acestui scandal cel puțin, Visarion Alex a fost suspendat de la „slujirea preoțească”.

Ce ar fi dezvăluit o a doua victimă a părintelui Visarion Alexa

Dezvăluirile în cazul celei de-a doua victime au fost făcute de președintele Asociației Suport Mastocitoză România. Ce-a dea doua victimă l-ar acuza pe preotul Visarion Alexa de abuz sexual.

Nicolaeta Vaia-Nidelea a explicat că a primit acordul de a publica mărturia femeii, sub protecția anonimatului. Medicul a precizat că mesajul este „ca o eliberare” a victimei care cu greu și-a găsit puterea de a face acest pas.

„Și eu am trecut prin chilia părintelui Alexa. Sunt una dintre victime. La mine, abuzul a fost viol, aș putea spune. Eram blocată, mă rugam la Sfântul Mina să se termine, că avea icoana în chilie. Eram bulversată.

Îmi zicea că nu înțeleg Biblia, poate citesc Vechiul Testament (regele David) și „dragostea” față de aproape. Am reclamat, dar preotul respectiv mi-a spus că așa îmbrățișează părintele. Așa cum? Cu pantalonii desfăcuți?

M-am închis în mine, nu am mai mers să mă spovedesc. Doar foarte puțini au știut, că nimeni nu m-ar fi crezut”, ar fi povestit victima, citată de președintele Asociației Suport Mastocitoză România, Nicolaeta Vaia-Nidelea.